Låge nr. 7: Snail-mail

I julemåneden har vi tid - eller rettere - i julemåneden er det vigtigt at signalere at vi har tid. Resten af året dyrker vi de elementer der får vores tilværelse til at ose af overskud. Farverige kogebøger og rejsebøger ligger side om side med fagbøger om bihold i byen, og brygning af eget øl. Listen er endeløs. TV-programmer, der beskriver hvordan man på 'bonderøvsmanér' kan smide save, hamre og andet værktøj i skammekrogen, når blot man mestrer sin økse, er med til at forstærke følelsen af det moderne menneskes degenering.

Julen er højdepunktet for dette selvbedrag. Lav selv din sylte, bag selv dine brunkager, slagt selv din and, lav selv dit julepynt o.s.v. Så kan man sidde og slikke rosen i sig som belønning for at have styrtet rundt for at få det hele til at hænge sammen, imens man siger: "Det var da ikke noget...".

- Og det kunne også godt være tilfældet, når det kommer til dagens emne. Altså at man tolker det her 'store juleoverskud' ind. Men sådan behøver det nødvendigvis ikke at være, når det kommer til julekort. Og for ikke at skulle gå til yderligheder, som mr. Bean herunder, kan man stadig udveksle julekort via det Kgl. Post og Telegrafvæsen og på den måde få forskellige kort på snoren.


Et julekort behøver ikke være andet end et simpelt ønske om en god jul og et godt nytår. Plain and simple. Kortet selv repræsenterer, at nogen har tænkt på dig midt i den travleste måned på året. Tænk på det.

Kategori: ,,. Bookmark permalink.

7 Kommentarer til Låge nr. 7: Snail-mail

 1. Jeg har opgivet julekort, fordi mine altid ender som julikort - jeg har stor fornøjelse ved at skrive og frankere dem og så finder jeg dem i bunden af tasken engang i juli.

  Jeg tænker, at det mht juleforberedelser - og meget andet, iøvrigt - at man sørger for at være i overensstemmelse med sit indre, istedet for at pynte på sit ydre.
  Jeg bryder sammen og indrømmer, at jeg går all-in i år på pyntning og madlavning: http://udkantsdansen.blogspot.dk/?m=1

 2. Det er fint at gå all-in. Man skal bare huske at nyde det. Pludselig er det d. 4. januar...

 3. Men husk lige på, at næste år koster det 19 kroner at sende et almindeligt (A)-julekort til moster Erna og onkel Børge. Rokokoposten har allerede tænkt denne udvikling lidt videre... http://rokokoposten.dk/2012/08/06/post-danmarks-nye-ide-hent-dit-brev-hos-afsenderen/

 4. @capac: Tillad mig at bemærke, at Mænd af betydning allerede for et år siden forudså denne udvikling:
  'Sørg nu for at få sendt julekortene i år, hvor det stadig er muligt at få bragt dem ud. Til næste år har Post Danmark sandsynligvis indført, at vi selv skal hente dem hos hinanden.'

 5. Eller man kan skrive sine julekort i oktober og sende dem som B-post...

  Ikke mere Post-Danmark bashing, de herrer. Julekort skal sendes med posten og bæres ud af en mand/kvinde i rød jakke med posthorns-mærke på - basta!

 6. Gowings, det er vist forbigået din radar, at Post Danmark har fået en svensk ledelse, der er i gang med at udskifte den røde farve med en blå. De store postbiler er første etappe, og inden du ser dig om står der en mand i blåt ved din postkasse - hvis du ellers er så heldig, at posten når frem...

 7. Mon dog, Capac. Men hvis, må vi konstatere at vi alle har fået landpostbude...

Skriv en kommentar