Låge nr. 4: En mand af betydning IIIngen kuglepen, ingen spritpen, ingen fjerpen, ingen blyant, farveblyant, skrueblyant, tegneblyant eller tømrerblyant, ingen skrivemaskine, pc eller Mac. En mand af betydning skriver altid sin ønskeseddel med en fyldepen, og har han ikke en fyldepen, bør den naturligvis straks skrives på ønskesedlen.

Fordelene ved en fyldepen frem for en kuglepen er legio:

For det første skal du ikke trykke så hårdt, som du skal med en kuglepen, og du bliver ikke nær så hurtigt træt. Du vil med andre ord kunne skrive meget længere ønskesedler med en fyldepen.

En fyldepen er miljøvenlig. Du smider den ikke væk, når den løber tør, som du gør med en kuglepen, hvor der står 'Kajs Auto' på siden. Når der ikke er mere blæk i fyldepennen, fylder du bare noget mere på, deraf navnet. Hvis du vil fremstå som en særlig miljøbevidst mand af betydning, kan vi anbefale grønt blæk.

I det lange løb er en fyldepen desuden billigere i drift, medmindre du sværger til de sørgelige reklamekuglepenne i uharmoniske farver, du bliver bombarderet med fra morgen til aften, når du færdes i det offentlige rum. Hvor mange penge har du i tidens løb ikke brugt på kuglepenne, du har kasseret kort tid efter? Formentlig rigeligt til, at du for længst kunne have købt en anstændig, langtidsholdbar fyldepen i stedet for og, vel at mærke, være blevet regnet for noget. For hvem har dog respekt for en mand med sytten spruttende og klattende kuglepenne i brystlommen?Vigtigst af alt: Når du skriver med en fyldepen, føler du uvilkårligt betydningsfuldheden forplante sig fra den penneførende hånd til hele kroppen, og når du rejser dig fra skrivebordet, vil du være mindst to centimeter højere, end da du satte dig.

Problemet med at skrive en fyldepen på ønskesedlen, hvis du ikke allerede ejer en sådan, er, hvad man vel må kalde selvskrevet. Her må du nok tåle ydmygelsen ved at skulle bede en mand af større betydning end dig selv om at måtte låne hans fyldepen til formålet.

Kategori: ,,. Bookmark permalink.

4 Kommentarer til Låge nr. 4: En mand af betydning II

  1. Akkeja akkeja, sådan er der mange problemer i denne verden. Men du har helt ret, man bliver højere og mere betydningsfuld af at skrive med fyldepen. Måske de to små blå mænd ( Løkke, Holst ) fra Venstre skulle ønske sig sådan en.

  2. Folehaves univers, du har fuoldstændig ret med hensyn til de to mænd i blåt! Man har brug for en fyldepen, hvad enten man er en fyldebøtte eller bare en, der fylder andre med røverhistorier.

  3. Jeg hæfter mig ved den engelske betegnelse 'fountain pen', som måske ufrivilligt, meget godt beskriver mine møder med fyldepenne af muligvis ringere kvalitet end Watermans...

  4. Kære Gowings, mindre øvede penneførere kan med fordel iføre sig en blækhat. Men giv ikke op så let. Øvelse gør mester!

Skriv en kommentar