Låge nr. 3: Ædes op af rødt jern...

- Okay lad mig lige forstå det rigtigt: du mener vi skal have to biler, selvom vi har ét kørekort og cykler til arbejde hver dag????
- (ja...)

Ovenstående ordveksling er trekvart år gammel, så nu har familien Gowings, udover Renaulten Pia, en 25 år gammel Citroën BX, der har levet sit tidligere liv i de varme lande. Det sidste lover godt for mængden af rust i det gamle skrog. Det sidste halve år efter bilen blev synet, har den stået med bukke under og forhjul afmonteret for at få slukket en overdreven olietørst.

Det arbejde lakker nu mod enden. Men bedst, som man ligger der på garagegulvet, forbedres udsynet til vinkler man normalt ikke lige er opmærksom på og så kan man se sådan noget her:


Rødt jern i en bærende del af karrosseriet. Det skal laves og burde have været opdaget ved synet. Endelig har jeg fundet ud af, hvad jeg skal ønske mig i julegave: en svejsning og rekonstruktion af vangen.

Jeg kan ikke selv svejse - endnu. Næste år kunne et svejsekursus måske komme på tale, hvis entusiasmen for at holde Citroëner kørende, indtil det bliver forbudt at køre i benzinbiler, varer ved.

Altså Cummings, rigtige Mænd af Betydning ønsker sig svejsninger til jul...


God 3de december...

Kategori: ,,. Bookmark permalink.

4 Kommentarer til Låge nr. 3: Ædes op af rødt jern...

  1. Man kan næsten regne ud, at familien Gowings i år har skiftet 'Højt fra træets grønne top' ud med 'Danmark, dejligst vang og vænge'.

  2. Arh, så galt går det næppe Cummings. Familien er meget traditionsbunden når det kommer til det.

  3. Ærgeligt at jeg ikke på stedet kan se en Citroën BX fra 1990 på min indre skærm. Jeg kommer uvilkårligt til at se en Citroën Traction Avant Année 1953 - https://en.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn_Traction_Avant

  4. Kære Donald, en Traction Avant er, som du skriver, en kende ældre - og derfor også en helt anden sag at restaurere. Jeg nyder godt af, at man stadig kan få reservedele til BX'en og at autoophuggerne stadig har nogen stående. Den blev fremstillet i 2.000.000 eksemplarer over en lidt mere end ti-årig periode.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn_BX

Skriv en kommentar