Låge nr. 6: Skik følge, eller land fly...

På min cykeltur på arbejde passerer jeg igennem en større københavnsk kirkegård. Vartegn nr. 1 for stedet er en poppelallé der leder op til vartegn nr. 2: en gigantisk rør-radiomodtager fra 40'erne placeret på toppen af bakken.


Poppeltræerne er blevet gamle, ifølge sagkundskaben så gamle som de kan blive uden at brase sammen. Den gode Cummings fik sat mig igang med sit indlæg om decemberstormene, for de sidste års storme har bekræftet dette udsagn. Poppelalleen har ved disse lejligheder udviklet sig til en løben - eller rettere - cyklen spidsrod imellem nedstyrtende grene fra de høje træer.

Nu er det slut. Siden sommerferiens afslutning har maskiner og gartnere været igang. Træerne er fældet og nye unge popler er plantet. Men, men, men...


For at det ikke skal være løgn, så udgjorde de gamle popler domicilet for en stor flok flagermus. Der findes i Danmark 17 arter, allesammen fredede. Faktisk er flagermus det mest artrige pattedyr, idet en fjerdedel af alle pattedyrarter er flagermus. Ikke desto mindre er de allsammen altså fredede.

Og det er jo klart, at man ikke bare fjerner fredede dyrs biotop i et moderne Danmark. Så fire træer har fået lov at stå, samtidig med at stykker af hul træstamme er blevet hængt op i træerne tæt ved. Håbet er, at flagermusene med tiden vil søge ned i den nærliggende mose og finde en ny bolig der.


Jeg synes det er godt, at vi har overskud i dette lille land til at tage os af vores flagermus, uanset at det er forbundet med ekstra omkostninger.

Tanken strejfer mig, om vi skulle ansætte et par vildtbiologer i Udlændingeservice. På den måde ville ordet 'service' måske kunne indtage sin gamle betydning igen. Vildtbiologer, Mette Frederiksen?

Kategori: ,. Bookmark permalink.

2 Kommentarer til Låge nr. 6: Skik følge, eller land fly...

  1. jeg ved godt det er skideirriterende med læsere, der kommenterer på gamle låger, men jeg vil lige fortælle, at jeg sidder her med en klump i halsen. over de gamle popler og over rummeligheden overfor flagermusene. og over ordet 'service'.
    tak.

  2. Kommentarer er velkomne. Og som Cummings siger kiggende henover monoklen med sherryglasset i hånden og den knitrende ild i baggrunden:"Better late than never".

Skriv en kommentar