Låge nr. 18: Mærket af julen

Det er ligesom om at glansen er gået en kende af Skt. Gertrud, når det kommer til frimærker. Og især synes jeg, det kommer til udtryk her ved juletid, hvor man må tro at den gamle Etat ellers må føle sig vækket til live igen med al den julekorrespondance og internethandel, der skæpper i posttasken. Ihvertfald er frimærker gået hen og blevet en lidt kedelig affære.


Vi nåede faktisk kun lige at vænne os til, at man ikke behøvede st slikke tungen knastør i julemåneden, da vi fik det selvklæbende frimærke. En løsning der er så udbredt i resten af verden; og har været det længe. Nu er processen knastør i form af et mobilpost frimærke.


Men hvad så med julemærket? Julemærkehjemmene findes stadig - og gør stadig en kæmpe forskel for de børn, der har behov og bliver hjulpet frem til et bedre liv. Problemet er, at man skal huske at gå ind på deres hjemmeside og købe julemærkearket. Og det er ikke rigtig i trit med, hvor nemt det er at anskaffe de nye kedelige frimærker over mobilen. Julemærkehjemmene må lave en App, der kan flettes ind i mobilpost App'en, så vi kan anskaffe et julemærke på samme måde som frimærker.


Det bliver julen godt nok bare ikke mere festlig af...

Kategori: ,. Bookmark permalink.

4 Kommentarer til Låge nr. 18: Mærket af julen

  1. At dømme efter de seneste indlæg, så er der en chance for at vi får en rigtig gnavpottejul...

  2. Bare vent, Capac, der bliver så kvalmende julet herinde fra nu af.

  3. Oh ja, jeg er bange for at der ikke skrives papirjulekort længere. Kun i meget begrænset omfang blandt personer, som holder ved traditioner, for at sige det pænt, eller som, hvis man er mindre pæn, hænger fast i fortiden.

    Men spørgsmålet er så om man med Twitter, SMS'er og FBkommentarer mv. glemmer den stemning, den imødekommenhed og venlighed, som ligger i at skrive et smukt kort, pynte kuverten med et mærke etc. Der er selvf. altid nogen, som siger fok, og nogen, som siger glædelig jul, men alligevel kunne man frygte - jeg frygter - at flertallet forskubbes over mod fok-julen.

  4. Vi må gøre os umage, Donald, så vi kan holde stand mod fok'erne.

Skriv en kommentar