Låge nr. 17: Cummings kryber til korsetNår denne kalenderskribent kigger sig i spejlet her i julemåneden, må han somme tider erkende, at spejlbilledet til forveksling ligner den knotne Ebenezer Scrooge i Et juleeventyr, der anser julen for at være det rene pjat og spild af tid. Men som bekendt får gnavpotten natten til den 25. december besøg af tre ånder, der giver ham en lærestreg, som skal blive et vendepunkt i hans liv, og han ender som den velsignede mildhed og godhed selv.

Vendepunktet i mit liv og i min misantropiske tilgang til alt det sentimentale julehalløj indtraf imidlertid allerede den 13. december, da en facebookkontakt (som ingen af Mænd af betydnings redaktionsmedlemmer i øvrigt kender personligt) fortalte, at hun for et stykke tid siden havde skrevet på sin væg, at hun ønskede sig et par vanter til jul. Forleden fik hun så en pakke indeholdende et par Helly Hansen vildmarksluffer og denne ledsagende besked fra en helt ukendt velgører:

Julen 2014

Kære Mathilde

Det føles lidt fjollet nu, hvor gaven endelig er leveret hos mig, og jeg prøver at mindes den sentimentalt prægede dag sidst i november, hvor jeg læste ud af øjenkrogen via Facebook, at du ønskede dig et par handsker.

Så jeg bestilte et par, fandt din adresse og så ... Ja, nu får du dem altså. Af omsorg. Af taknemmelighed for al din fine litteratur (har netop genlæst 'Gips' for 3. gang (altså 4. læsning)), og den bliver bedre og bedre. Siden jeg bestilte de hersens handsker, er jeg kommet i tvivl. Du ser altid så stilig ud på billeder, så mon du overhovedet er til vildmarksluffer?

Hvis ikke, håber jeg, du giver dem videre i 'karmaspillet'.

Det er alt sammen godt ment!

Glædelig jul
Michael


Da var det, at jeg som med et trylleslag smeltede og indså, at mennesker (måske med et par enkelte undtagelser) i bund og grund er kærlige og gavmilde væsener, også i julemåneden.

Den heldige modtager af vanterne er for resten en urimeligt talenfuld forfatter, der har mange gode og interessante erfaringer med at bede andre om hjælp:Hvis du har lyst til at give dig selv en tankevækkende julegave på forskud i dag, så hent Mæcen søges som e-bog: Tag din iPad. Find iBooks. Søg på Mæcen søges eller Mathilde Walter Clark i butikken. Download bogen.

Hvis du ellers mangler ideer til at være gavmild, er alle hendes øvrige bøger velegnede som julegaver.

Og så vil Mænd af betydning i øvrigt benytte sig af Mathildes strategi, næste gang vi står og mangler sokkeholdere.

Kategori: ,,. Bookmark permalink.

2 Kommentarer til Låge nr. 17: Cummings kryber til korset

  1. Peter Pedal

    Der står vist 'Mænd søges' på hendes t-shirt - men det er jo også fint.

    ..

    Jeg kender en, der nogle gange slog op i forskellige købes-rubrikker i Den Blå Avis for at se , om han havde noget, han kunne sende til folk. Og hvis der var, så sendte han det bare i en pakke kvit og frit.

Skriv en kommentar