Låge nr. 24: Rør blot ikke ved min gamle jul

Der er noget dinosaur-agtigt over at Mænd af Betydning til stadighed insisterer på blog-mediet som en kommunikationsform. Og som med så mange andre ting som Cummings og jeg foretager os, så er gentagelsen indledningen til en ny tradition. Sådan også med julekalenderen som du sidder med foran dig ligenu. Vi kører på tredie år nu og dermed er vi godt på vej ind i rækken af juletraditioner. Lur mig om der ikke her på matriklen vil være en julekalender at finde til næste år med. Om vi så skal slukke og lukke efter os som de sidste her på blogspot.dk.

Men en tradition er det også, som Cummings afsluttede igår, at vi byder på et lille glas, så vore læsere ikke bærer julen ud. Så kom og sæt jer allesammen her i stuen. Cummings er lige ved at være færdig med de brændte mandler, men sherry og portvin står klar i karaflerne henne på det lille bord og der er chokolade og marcipankonkonfekt i skålene, så tag for jer.


Jeg håber I sidder godt. Det er Cummings der har pyntet op; han er sen til at komme i julehumør, men når han først får begyndt, som I kan se, så er han ikke til at stoppe.

Der har været mange bud på en slags julekalender: Donalds 'Meningen med Julen', Capacs 'Anti-julekalender' og Mias engelske jul 1-24. Og så alle jer andre der har givet den gas med egne oplevelser her i december. Altsammen stemningsskabende på hver sin måde.  Der er stadig liv derude. Tak for i år og vi glæder os til det nye.

Da Cummings ikke kunne vente med at pakke sin julegave op, så kan han ligeså godt tilbyde at køre jer hjem. Han skal først være hjemme igen til svinekam med hentehår kl. 19.


Glædelig jul!

Cummings & Gowings

Kategori: ,. Bookmark permalink.

19 Kommentarer til Låge nr. 24: Rør blot ikke ved min gamle jul

 1. Tak. Dejligt at blive budt indenfor denne mørke morgen.
  Jeg har taget mit lille selskab med.
  Om små tre timer har jeg ladet arrangere en mindre gåsejagt, så håber ikke at det gør noget, at vi har jagtdresset på.
  Ikke at der vil blive vadet rundt med mudrede støvler, slasket oilskin og deslige.
  Vi i vort jagtselskab kan nemlig helt og holdent tilslutte os tidligere kalenderlåges ytringer vedrørende herrejakkens fortrin.
  Til beroligelse i forhold til Jeres gemakkers fortsatte nydelighed vedhæftes link fra vort selskabs posering for pressen ved en jagtsammenkomst tidligere på året.
  http://kaminskiauctionsdecor.files.wordpress.com/2013/02/screen-shot-2013-01-31-at-10-23-57-pm.png

  Skål, glædelig jul og tak for året med tilhørende julekalender.

 2. I skal være overordentligt velkomne allesammen. I klæder stuen. Og så er I vel mere til sherry end portvin, når jeg ser selskabet. Sid ned og lad Cummings traktere jer med ny-brændte mandler.

  I lige måde, skål og god jul til dig, Farmer.

 3. Marcipankonfekt er én af mine få svagheder, men jeg skal prøve at beherske mig og lade være med at tømme skålen. Jeg skal også nok lade være med at smække benene op i sofaen (den ser ellers fristende god ud!) og føle mig som hjemme. Der skal jo være plads til jer andre... ;-) Rigtig glædelig jul til jer to og tak, fordi I holder traditionerne i hævd...

 4. Hvor er alting godt. og smukt. og gult. Her er så hyggeligt. Tusind tak for invitationen. Jeg tog lidt nysaltede mandler med til de af os m/u hentehår, hvis tænder ikke tør de brændte længere.
  Jeg vil gerne nøjes med et glas portvin, tak, og ønske jer allesammen en glædelig, fredelig jul.

 5. Du tager bare for dig, Mia, der er mere hvor det kommer fra. Indtil videre kan du vel tage fødderne op, hvis bøjer i knæene. Så må vi se senere :)

  God jul til dig.

  God jul, Regitze, saltede mandler- uhm dejligt. Du skulle prøve den tørre sherry til mandlerne.

 6. Skål, glædelig jul og tak for en herlig julekalender :-)

 7. God jul og skål, Madame. Og tak for rosen.

 8. Så stemningsfuldt i har det. Jeg hører allerede bjældeklang og kane knirken. Portvin til mig tak. Så kan vi sidde der sammen alle , hører jagthistorier, engelske juleeventyr og anti både det ene og det andet. Dagen vil da flyve af sted. Hvis jeg så efter portvins indtaget kan blive fragtet hjem i den lille gule 2 Cv, så er min jul da reddet. Glæder mig allerede til næste års julekalender. Glædelig jul

 9. Det er dejligt, når gæsterne ikke holder sig tilbage, men nu orker jeg ærlig talt ikke at lave flere brændte mandler. Til gengæld er jeg så fornøjet med den gule 2 CV, du gav mig i julegave, Gowings (også selv om den har en bule i forskærmen), at jeg hjertens gerne kører alle hjem bagefter. Så stig bare ind, alle sammen – rør blot ikke ved mit gamle hjul!

 10. God jul, Folehave, og velkommen. Sid ned og her er et glas. Det lader til at Cummings kører en runde med jer bagefter.

  Kom ind, kære Cummings. Du kan lægge forklædet nu. Jeg tror der er flere, der gerne vil køre med senere.

 11. Jeg ønsker også en god jul herfra - og tusind tak for en fantastisk julekalender, gnavpotterierne har fungeret som en slags katarsis og har forhindret den værste sjælelige forstoppelse.

  Jeg har sprængt en kalkun og fuldt den med "sage & onion stuffing" og mens den står og hygger sig i en skjorte af ostelærred, vædet med smør og tør hvidvin, kunne jeg egentlig godt tænke mig en Bloody Mary og nogle saltmandler - man skulle jo nødig blive blød i sværen!

 12. - måske skulle jeg bede om et hentehår til drink'en og mandlerne også....!
  :-)

 13. Tak som byder, et lille glas portvin og marcipankonfekt siger jeg aldrig nej tak til. Jeg tager nogle af Hasses lakridsmandler med til til jer.
  Tak for en dejlig julekalender og glædelig jul til jer begge.

 14. Uh, det lyder godt, Henriette. Bloody Mary og saltmandler coming up. God jul. Og tak for rosen.

  God jul, Inge. Portvin og marcipankonfekt - s'gerne. Og uhm, lakridsmandler! Fornøjelsen er iøvrigt helt på vores side.

 15. Peter Pedal

  I could learn to like this.

  Jeg går ud fra, at julen varer mindst lige til påske her på bloggen?

 16. Vel kan du så. Husk indimellem kommer fasten...

 17. Frygt ikke. Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: Hvis man viger tilbage for at servere kalkun, fordi sådan en er for mager og har tendens til at blive tør, så kan det betale sig at stå i ledtog med - go cahoots with - den amerikanske livsstilsguru Martha Stewart. At sprænge sådan en fugl i sukker-salt lage gør simpelthen hele forskellen og det vil fremover være mit juleevangelium.

  Nå, øko-flæskestegen i aften får hentehår.

 18. Henriette, det lyder interessant: Jeg har givet afkald på risengrøden på den konto. Fru Gowings med familie har alle dage været til kalkun, men lige der satte jeg foden ned af de indledende grunde, du nævner. I den efterfølgende handel, der nu kører på 21. år, blev indlemmelsen af and på julemenuen efterfulgt af et krav om risalamande. Det sidste betyder, da den portion jeg af symbolske årsager indvilliger i at spise er mindre end mandelen, at jeg for evigt har opgivet at vinde denne.

  Din opskrift kunne med tiden måske gøre noget for mine chancer for at vinde mandelen igen :)

 19. Haha, den historie illustrerer vist meget godt, hvordan vi nogle gange må handle og indgå kompromis i forbindelse med julen.

  Jeg brugte den her opskrift til at sprænge og stege kalkunen: http://www.marthastewart.com/353177/perfect-roast-turkey

  Det er helt utroligt, hvilken forskel sprængningen af kødet gør, næste år prøver jeg nok en med lidt mindre salt. Jeg har faktisk tænkt, at kalkun skal på bordet lidt oftere i det nye år, for det var ubetinget en succes.

  Måske skulle du gå tilbage til forhandlingsbordet - at vinde mandelgaven føles meget tilfredsstillende på en lidt barnlig måde, synes jeg :-)

Skriv en kommentar