Låge nr. 20: Jul på fire hjul

Så er familien klar til at tage på julebesøg, når fru Gowings har fået placeret skiene. Bilen kommer til at trille en del mere, end den har for vane i hverdagen. Søstre, onkler og tanter, svigerinder og svogere, svigerforældre, medfødt, indgiftet og tilvalgt familie, skal besøges og komme på besøg, og derudover går turen til diverse kirkegårde for at besøge resten.


Nu er vi klar til at indtage juleferien. Den er i den grad tiltrængt. Det er som om der specielt i år har været lang tid imellem august og december. Nu, nu, nu er det tid til carrolls, julefilm, duft af julebag og alt det andet, der hører dagene inden jul til. Åh, vi trænger! Vel skal de sidste gaver købes, vel skal vi til slagter og bager og vel skal vi ordne andre gøremål, men nu er det jul; vi er trådt ind i tyverne og der er nu kun tre dage tilbage inden juleaftensdag oprinder. Nyd det nu derude; det varer et helt år inden, det kommer igen.


Kategori: ,. Bookmark permalink.

8 Kommentarer til Låge nr. 20: Jul på fire hjul

 1. Peter Pedal

  Jeg har et spørgsmål: Hvornår er det egentlig passende at sige 'glædelig jul'?

  Og lyder det dumt i stedet at sige 'glædelig forjul'? (Når man udtaler det, så kan man jo ikke høre, om der er et h med eller ej).

 2. Jeg har hørt, at man ønsker 'god jul' før jul, men siger 'glædelig jul' i julen. Om for-, bag- og reservejul gives der mig bekendt ingen regler overhovedet...

 3. Herligt billede af den travle familie :-) Glædelig jul!

 4. Tak, og i lige måde Madame.

 5. Det lyder skønt! Før i tiden holdt vi jul i lejede sommerhuse, og det var altså så hyggeligt. Vi havde sommerlandet næsten for os selv, og det var en udfordring, når min far - i sne og på cykel - hentede den stegte and hos bageren, der lå laaangt fra huset... ;-)

 6. Det har vi også prøvet , Mia, altså det med at være i sommerhus. Og ja, det var hyggeligt, men nu vil jeg allerhelst være hjemme i julen. Ude godt hjemme bedst. Men sikke et billede af din far på cykel i sneen med and under armen :)

 7. .. havde i min grønne ungdom en Dyane 6, fantastisk vinterkøretøj. Den går gennem næsten alt, om ikke andet så som slæde på den flade bund, hvis der er tilløb nok.

 8. Det første multi-purpose vehicle, GoodKnight :)

Skriv en kommentar