En mand og hans tegnedreng

Som bekendt har mænds tegnebøger det med at tiltrække sig tomme frimærkehæfter, gamle kasseboner og tipskuponer, brugte biografbilletter, ulæselige beskeder og andre uvæksmidelige dokumenter. Således også min egen tegnebog, der indtil for nylig truede med at revne med et knald, hvorfor jeg besluttede jeg mig til at gøre kort proces i form af en gennemgribende oprydning og hovedrengøring af samtlige rum. Samtidig håbede jeg på at slippe for en skæv skulder som følge af den betragtelige tyngde, tegnebogen efterhånden havde opnået.

Udover alle de gulnede og æselørede papirlapper og alle visitkortene med navne, jeg ikke havde den fjerneste erindring om, og som derfor kunne forvises til papirkurven uden videre, var der en hel del plastickort, som nok var gode at have, men som jeg ikke nødvendigvis behøvede at slæbe rundt på til hverdag. Da et af rummene desuden var gået op i syningen, tænkte jeg, at tiden måtte være inde til at skifte den gode, gamle tegnedreng ud med en ny, slankere og mere sexet model.

Som sagt, så gjort. Nu er jeg den forfængelige ejer af en smart og lækker, minimalistisk og temmelig dyr sag med seddelclip, mikropisk rum til mønter og plads til 4 plastickort. Der er bare den hage ved det, at jeg jævnligt har brug for 5 plastickort, og mit kørekort er på ingen måde anbringeligt i min nye, mobile værdipapircentral.

Så nu går jeg rundt med to tegnebøger. En ny og en gammel.

Kategori: ,. Bookmark permalink.

19 Kommentarer til En mand og hans tegnedreng

 1. Hehe! Du kan jo kalde den slanke for "reallønnen" og den voluminøse for "forbrugerprisindekset" eller noget i den dur. Så har du også en plausibel forklaring på den skæve skulder.

 2. Tak for et meget kreativt forslag, som jeg øjeblikkeligt har taget til mig!

 3. Jeg har overvejet simpelthen, at få mit kørekort fornyet til den nye EU-model der har dimensioner som et kreditkort, udelukkende for at kunne få en tegnebog magen til din nyerhvervelse.

  Jeg har en kollega, hvis smerter i ryggen ophørte da han droppede tegnebogen og flyttede kort og seddeler, i et virvar, om i forlommen. Gad vide om vi allesammen får skæve rygge m.m. af den f...... tegnebog?

 4. Gowings, tanken om et EU-kørekort har også strejfet mig, men så længe der kun er plads til 4 kort i tegnebogen vil jeg være lige vidt ...

  Der kan næppe herske tvivl om, at ryglidelsernes kolossale udbredelse i den vestlige verden må tilskrives de overvægtige tegnebøger.

 5. Hihi, jeg ser det for mig :-)

 6. Diagnosen på den vestlige festlige verdens ryglidelser er en honningkrukke for pengeglade bagmænd - de kan kurere rygge ved at lette folks tegnebog.

  Ryggesløst!

  Jeg har ellers hørt at en stor tegnebog i nogle tilfælde har standset en kugle, der ellers skulle have splintret ribben og skåret igennem pulsårer eller hjertekammer og derved sat indehaveren ud af drift. Realiteten er dog nok at de fleste inderlommetegnebøger sidder så lavt, at de ikke dækker for hjertet.

  Jeg tror jeg har en stor tegnebog liggende - jeg har vist efterhånden slidt en del og ved, at på et-eller-andet-tidspunkt får man desperat brug for en ny. I den mener jeg at kørekortet kan være i det bageste rum - som godt nok er tiltænkt 1000-krone sedler, men dem har jeg alligevel ingen af :)

 7. @Donald: Ja, man må nok slå fast, at det kræver rygrad at færdes uden en velpolstret tegnebog i inderlommen. Ellers må man enten anskaffe sig en skudsikker vest eller sørge for at vælge sin omgangskreds med allerstørste omhu.

 8. Ja ja, det er med mænd som med kvinder.... Jeg købte en lille fiks taske, så jeg ikke skulle slæbe mig skæv med den store skuldertaske.

  Men jeg kan aldrig have det hele i den lille taske, så jeg ender altid med at putte den lille ned i den store... ;-)

 9. @Mia: Hvis jeg kigger mig omkring i mit allernærmeste nærmiljø kan jeg også få øje på sådan at par Babushka-tasker :-)

 10. haha:)
  ahem.
  jeg fik en vidunderlig taske af C i julegave. en lille, fiks dameskuldertaske i smukkeste udformning. med plads til ni kort i kreditstørrelse, to hylder til gldags kørekort og diverse, et vindue til klippekort, en mobiltlfopbevaring, en møntlomme og en diverse-ditto. og en lynlåslomme på toppen, der kan rumme en kuglepen.
  behøver jeg at tilføje, at designeren er en mand af kaliber?
  nu har jeg været ude og finde en or'nlig marypoppinsjordmormortaske at opbevar min maskulinitet i.

 11. @Regitze: Efter kapaciteten at dømme, lyder dameskuldertasken som om den må være mindst af jordemormorstørrelse, så hatten af for designeren. Og hatten af for C!

 12. Peter Pedal

  Tegnebøger: Fuck'em.

  Jeg har typisk op til 200 kr. i kontanter samt et Dankort i min ene forlomme. Og jeg har fundet ud af, at jeg sjældent har brug for de 200 kr.

  Nogle (især kvindfolk) siger, at det ser dumt ud, men hva'. På den måde kan man holde horderne af påtrængende kvindfolk væk, når man går i byen.

  Jeg opdagede dog, at chippen på Dankortet bliver slidt i stykker af mine nøgler, så nu har jeg købt kreditkort-etuier på eBay.

  PS: Jeg går for tiden også rundt med et ebillet-kort, men det er næsten overflødigt. I den anden bukselomme har jeg en notesbog, men jeg tror jeg går over til at notere på min telefon.

 13. Peter, husk lige, at tegnebogen er en maskulin bastion, man ikke forlader sådan uden videre ...

 14. Peter Pedal

  -> Cummings: Jamen jeg kan sgutte tegne - men jeg kan tænke, så jeg nøjes med en bog, jeg kan skrive i.

 15. Peter Pedal

  http://www.youtube.com/watch?v=Bnmt6dLasxw&t=0m31s

 16. O.k., Peter, du vinder ...

 17. Anonym

  Kan noen fortelle meg hvorfor det heter "tegnebog" på dansk. På norsk heter det "lommebok", - og det gir kanskje heller ingen mening. Jeg mener - noen bok er det jo ikke, - selv om man oppbevarer gjenstanden i lommen. En lang etymologisk utredning mottas med takk.

 18. @Livet leker: Det ser ud, som om tegnebogen oprindelig var en bog, der blev brugt til optegnelser. Den lange forklaring er her (se 1.2)

Skriv en kommentar