Aktivt udeliv...

Redigeret 9. april

I dag for 71 år siden gik et antal unge danske mænd i seng med støvlerne på . Den efterfølgende dag ved otte-tiden var 16 af dem dræbt og 20 såret efter 3-4 timers kamp.

I tiden op til, boede Gaddafi- og Saddam Hussein typer lige syd for grænsen, hvor taleban-mentalitet huserede og skræmte folk til flugt mod den Sønderjyske grænse. Forløberne for Myanmars generaler og Slobodan Milosovic hærgede sine egne befolkninger og sendte dem i gaskamre og koncentrationslejre.


De nøjedes ikke allesammen med at blive sydpå, men trængte sig ind og på med krav om ditten og datten. Åndede os i nakken, imens det ene forbud eller krav efter det andet blev fremsat.

Af en eller anden grund havde datidens Reinfeldt, Obama, Cameron og Sarkozy - for ikke at nævne fru Merkel - for travlt med noget andet til at stå skulder ved skulder.

63 år efter begynder musen at dundre sammen med elefanten på den anden side af jorden -

"Selv bedømt på datidens præmisser forekommer den danske politik naiv, og det er stærkt forkasteligt, at den politiske elite i Danmark i den grad førte ikke blot neutralitets- men aktiv tilpasningspolitik.
I kampen mellem demokrati og diktatur kan man ikke stå neutralt. Man må tage stilling for demokratiet og mod diktaturet. Det er på dette punkt, at den aktive tilpasningspolitik udgjorde et politisk og moralsk svigt."

(Fra Anders Fogh Rasmussens tale 29. august 2003)

Kan man sige, at der er længere end langt til Irak, Afghanistan og Libyen?

Kategori: ,. Bookmark permalink.

2 Kommentarer til Aktivt udeliv...

  1. Anonym

    Så fikk jeg med meg noen intelligente ord på min meg ut i lørdagsskolen.

    God sollørdag til dere der nede i syd.

  2. I lige måde Hege. Her er himlen helt blå.

Skriv en kommentar