Nissen flytter ind - og hvad der videre hændte..

Efter fire stive timers ophold i garagen, har køleren i min bil skiftet navn fra Valeo til Nissen. Det skal imidlertid ikke kun handle om biler hele tiden i disse spalter. Efter at vi i det Gowingske hjem har indført eget rugbrødsbageri, introduceres flere og flere nye gør det selv initiativer; her til aften var det færdiggørelsen af en marmelade, men ikke en hvilken som helst marmelade: Tro mod den ånds-anglofili som dyrkes her på bloggen, er der selvfølgelig tale om bitter appelsin marmelade, nemlig.


Opskriften er modificeret fra vores grøntsagspusher Aarstiderne og den går sådan her:

Bitter appelsin marmelade

8 pomeranser med skal, skåret i kvarte
1.5 liter vand
Sukker- se opskriften nedenfor
Passende beholder (tætsluttende marmeladeglas)


Kernerne fjernes fra pomeranserne, hvorefter de hakkes til små stykker i en food-processor. En 5 liters gryde vejes og frugt og vand blandes heri. Lad det stå i 24 timer. På anden-dagen koges blandingen i en halv time. lad igen stå i 24 timer. Vej gryden med indhold og tilsæt en sukkermængde med samme vægt som indholdet. Lad blandingen småkoge i en time til der opnås en tyk konsistens. Fyld marmeladen på glas skoldet i kogende vand, og luk tæt til umiddelbart efter ophældning. Lægges glassene med marmelade i en gryde med 85 grader varmt vand i 20 min, forlænges holdbarheden til ca. 3 måneder.

Som man ser, skal man føle sin trang til bitter appelsin marmelade i god tid.

Level up: Skyl glasset i en god whisky, inden marmeladen hældes på...

Kategori: . Bookmark permalink.

7 Kommentarer til Nissen flytter ind - og hvad der videre hændte..

  1. Lyder lækkert! Men hvor hulen køber man pomeranser, hvis man ikke abonnerer på dem gennem Aarstiderne?

  2. Torben, pomeranser er p.t. en standardvare i velassorterede frugt og grønthandlere, men man kan "snyde" ved at bruge 6 appelsiner og to citroner - velbekomme!

  3. Udmærket – desværre må jeg så konstatere, at jeg så bor i en landsdel, der totalt mangler velassortererede frugt- og grønthandlere. Min egen har dog heldigvis både appelsiner og citroner, så tak for tippet :-)

  4. Nej det lyder lækkert! Åhja, skal man nu også til at lave det selv, eller finder jeg mon noget acceptabelt hos Irma eller en af de andre?

  5. Donald, der er ingen vej udenom.

  6. Jeg kan mærke, at jeg har en ubændig trang til appelsinmarmelade på næste mandag ;-)
    Tak for den spændende opskrift!

  7. Velbekomme, Madame. Som skrevet, det er godt at være ude med sin trang til denne marmelade i god tid :)

Skriv en kommentar