En duft af jeg ved ikke hvad

Mænd af betydning elsker selvsagt duften af bøger om morgenen, men vi er ingenlunde alene. Kunstneren Rachael Morrison, der også er bibliotekar på Museum of Modern Art i New York, bruger sine frokostpauser på systematisk at snuse sig igennem alle museets bøger og fører protokol over sine duftoplevelser med karakteristikker som 'cigarrøg og te', 'armhule' og det, der er værre.
Indtil videre har hun registreret duften af 150 af museumsbibliotekets 350.000 bind, så der er et stykke vej endnu, før missionen er fuldført.

Apropos, men med garanti uden forbindelse med Rachael Morrisons projekt, tillader jeg mig at gøre opmærksom på firmaet Christopher Brosius Limited, der har skabt sig en forretning ved at fremstille parfumer for dem, der hader parfume, blandt andet In The Library. Duften er kopieret fra en af fabrikantens yndlingsbøger – han var så heldig at finde et signeret eksemplar i London for nogle år siden, oplyser hjemmesiden. Desværre forbliver titlen en fabrikshemmelighed, men bogen er indbundet i russisk og marokkansk skind, slidt klæde og dufter svagt af møbelpolitur, kan man forstå.

Kategori: . Bookmark permalink.

Skriv en kommentar