Forbrydelser og straf i Hastings anno 1940 - 1945

I den lille sydengelske by Hastings, kendt fra andre tidligere historiske sammenhænge, udspiller sig det ene drama efter det andet: mennesker slås ihjel, der bedrages, stjæles. Alt imens krigen tager til, og bomberne begynder at falde, knokler en kriminalkommissær sammen med sin krigsinvalide assistent og deres kvindelige chauffør med at holde kriminaliteten i ave. Kriminalkommissær Foyle er en opdigtet, men uhyre troværdig hovedperson, i BBC-serien Foyle's War skrevet af Anthony Horowitz, forfatter til bl. a. "kriminalkommissær Barnaby" (Midsummer Murders).

Selvom set-up'et i "Barnaby" og "Foyle's War" på overfladen synes meget lig hinanden, så er de uden sammenligning iøvrigt. Skuespilleren Michael Kitchen gør hele forskellen i hovedrollen, der impersonerer den ubestikkelige, stiff upper-lip (der var det udtryk igen!), superbritiske kriminalkommissær, der spidsindigt, og med en konstant underbemanding, tager kampen op mod forbrydere fra landadel og arbejderklasse, og i ny og næ, en sympatisk tysk spion eller en fortvivlet landsforræder. Serien er så gennemført britisk og tiden omkring og efter 2. verdenskrigs start gør ikke serien mindre interessant, specielt fordi serien virker så godt researchet og flot gennemført rent scenografisk.

Christopher Foyle fisker med flue, har en søn der har gået på Oxford og nu er i RAF (Foyles kone er død) og han lever og ånder tilsyneladende for de to ting ud over sit arbejde. En helt igennem sympatisk mand. Cummings og jeg selv er erklærede fans og hvis du missede serien, da den gik på DRs kanaler, kan den nu erhverves på DVD. Indtil videre er sæson 1-3 udkommet med danske undertekster, men hvis man kan klare sig med det smukke engelsk som skuespillerne taler, så er der yderligere 3 sæsoner og endda nye afsnit, som ikke en gang har været vist på DR, på vej. Jeg kan næsten ikke vente...

Michael Kitchen i rollen som Kriminalkommissær Foyle.

Kategori: ,. Bookmark permalink.

6 Kommentarer til Forbrydelser og straf i Hastings anno 1940 - 1945

 1. Kan kun gentage, super serie, med helt andre vinkler på krimigenren end man ellers ser.

 2. Nemlig, Goodknight. Både sceneriet og så dette sammensurium af hændelser og personer der går op i en højere enhed tilsidst. Glæder mig, så er vi tre fans :)

 3. jeg kan godt li det mere moderne.
  jeg kan så godt li landsbyhospitalet.

 4. Mmmmhh, men har du set Foyle, sådan rigtigt, med portvin og god chokolade?

 5. now we are talking:)
  forresten har jeg kørt igennem Hastings - ganske vist bag på en motorcykel - men så skulle man vel næsten være et skarn, hvis man ikke holdt lidt øje med Foyle.

 6. Anonym

  Fantastisk høj kvalitet. Alt materiale (tøj, biler, kontorindretning- you name it, er helt tro mod 1940-45.

Skriv en kommentar