Tilstandsrapporten: Uge 8Selv om det efterhånden er et år siden, at statsminister Lars Løkke Rasmussen tabte sig ti kilo og ikke længere fylder så meget på det fysiske plan, som han har gjort, har han i den forløbne uge fyldt både avisspalter og nyhedsudsendelser ud til bristepunktet. Hovedspørgsmålet har været, hvem der i virkeligheden har bukserne på – Lars Løkke eller Søren Pape – og her ved ugens afslutning kan man konstatere, at det var Pape, der havde mest røv i bukserne, men at det ikke desto mindre var Løkkes bukser der sprak.

Forinden havde Rasmus 'Vild-med-dans' Jarlov under en spektakulær samrådstango med kvælstofminister Eva Kjer Hansen forgæves forsøgt at sætte sit fodaftryk på ministerens ligtorne, men uden held, fordi hun pludselig slog over i quickstep og begyndte at flytte fødderne hurtigere end Jarlov. Hvor ferm hun end var til at regne den ud, havde hun ikke regnet med, at der ventede et snarligt afdansningsbal, og hun måtte lide den tort at få skoen trådt af af sin konservative partner, når det sminkede kvælstofregnskabs time var inde.

Sådan set var Venstre og de konservative enige om, at det var en god idé at lade landmændene fylde åer, vandløb og verdenshave op med kvælstof, men det var meget vigtigt for de konservative, at det foregik på en ordentlig måde. I hvert fald mente de, at kvælstofministeren godt kunne gøre sig den ulejlighed at fortælle, at hun var fuld af løgn. Ellers måtte hun gå af.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, der desuden er kendt for at være en hårdtslående skyggebokser, forsøgte dog først at lægge sig imellem ved at række en knytnæve frem mod de konservative med henblik på at stikke dem en lige Venstre, men takket være den konservative partiformand Søren Pape Poulsens behændighed endte det som et slag i luften med det resultat, at statsministeren pludselig stod med en Løkke om halsen og med Søren Pape som tovholder. Alligevel nægtede Løkke at give Eva Kjer Hansen den timeout, som Pape så kompromisløst havde krævet. Statsministerens eneste mulighed var derfor nu at kaste håndklædet i ringen og udskrive valg. Det ville ganske vist sætte en stopper for både Papes og Løkkes boksekarriere på Christiansborg, hvilket ingen af dem kunne være tjent med. Men Søren Pape har øjensynlig tænkt, at det også kunne være lige meget, fordi man ikke kan klippe håret af en skaldet. Så han klamrede sig til sit tov og strammede til, indtil Løkke blev helt blå i ansigtet og langt om længe indvilligede i at give Eva Kjer Hansen den uppercut, der sendte hende helt uden for miljøministeriets bonede dansegulve.

Herefter udsendte statsminister Lars Løkke Rasmussen en pressemeddelse om de frugtbare samtaler, han havde haft med Søren Pape Poulsen på det seneste. Det var der mange, der undrede sig over, men med lidt god vilje er nedfaldsfrugt trods alt også er en slags frugt, selv om det giver en dårlig smag i munden.

Med andre ord er alt nu igen ved det gamle, bortset fra at landmændene har fået grønt lys til at fylde havmiljø og avisspalter op med endnu mere gylle, og Lars Løkke ikke længere betragtes som bokseklubben Venstres uovervindelige champion.

Kategori: . Bookmark permalink.

4 Kommentarer til Tilstandsrapporten: Uge 8

  1. Tak for overblikket over det, kvalmegrænsen fik mig til at afstå fra at følge med i. Men alt er jo ved det gamle ...

  2. Peter Pedal

    Stiløvelse til karakteren 13 - på den nye skala.

Skriv en kommentar