Tilstandsrapporten: Uge 6Ugens oftest anvendte ord var uden konkurrence 'trepartsforhandlinger', som for længst har opbrugt sin kvote, og som vi tillader os at gå let hen over, eftersom ingen forhandlinger endnu har fundet sted. Desværre vil vi nok se os nødsaget til at bringe det på bane igen om en måneds tid, når regeringen, Arbejdsgiverforeningen og LO er færdige med at skændes om, hvorvidt flygtningene skal have adgang til arbejdsmarkedet eller ej, men den tid, den sorg. Som en kommentator henkastet bemærkede, er trepartsforhandlinger som dårlig sex: Når det er overstået, melder spørgsmålet sig: 'Var det dét?'

Et andet populært ord i uge 6 var 'læk' i skarp konkurrence med 'lækage'. Venstres gruppeformand Søren Gade udtrykte i forargede vendinger utilfredshed med, at der konstant siver fortrolige oplysninger ud fra Venstres og regeringens lukkede møder. For eksempel havde det aldrig været meningen, at nogen skulle have at vide, at statsminister Lars Løkke Rasmussen på et internt møde for nylig afviste et integrationsoplæg fra den ambitiøse integrations- og indkvarteringsminister Inger Støjberg med beskeden om, at forslaget ikke var ambitiøst nok. Men det var kun én læk blandt mange andre lækkerier, der havde fundet vej til avisernes forsider på det seneste, og nu kunne det være nok, formanede Søren Gade, der var rystet over, at det åbenbart var en flok gadedrenge, han var gruppeformand for.

Men selv om Inger Støjberg holdt lav profil på sine høje stiletter i denne uge, var der heldigvis andre kvindelige ministre til at holde fanen højt og markedsføre Venstres mærkesager, omsorgsfuldt båret på hænder af Bæredygtigt Landbrug. Foreningen er først og fremmest kendt som landbrugets svar på ISIS og for at have gjort ordet 'bæredygtig' til et synonym for 'rabiat', men råder åbenbart også over en ferm tekstforfatter, som Eva Kjer Hansen efter alt at dømme har tilbragt en hyrdetime sammen med, før hun udfærdigede det famøse hyrdebrev til kommunerne, som pålagde dem at skrue udviklingen tilbage, så landmændene igen frit kunne lede vandet fra deres marker ud i vandløbene. Det ville ganske vist fjerne alt dyre- og planteliv fra vandløbene, men landmændene ville få tørre marker, og regeringen ville med lidt lykke og lidt held få nogle af sine vælgere tilbage fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Det var BT, der 'afslørede' at hyrdebrevet for en stor del var identisk med et udkast, som Bæredygtigt Landbrug havde udarbejdet, hvilket mange fandt ubærligt. Men hvorfor det ligefrem skulle være en afsløring og ikke en naturlov, at landbrugspartiet Venstre gør, hvad det kan for at tækkes landbruget, meldte historien ikke noget om.

Til gengæld gav Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance udtryk for, at det er en naturlov, der bunder i biologiske forskelle, at kvinder hellere vil gå hjemme og passe børn end passe deres karriere. Her lå efter hans mening forklaringen på en rapport fra Rockwoolfonden, som viste, at kvinder i gennemsnit arbejder en time mindre, når de får børn, mens mænd arbejder det samme, som de gjorde, før deres koner fik børn. Som så ofte før var der mange, der fandt den tidligere kuglestøders synspunkt mere end stødende, hvilket førte til aktivitet af shitstormstyrke og en syndflod af sarkastiske kommentarer på de sociale medier. 'Hvilket år er vi i?' blev der spurgt i ét væk, dog overvejende af kvinder. Den manglende deltagelse fra mændenes side skyldes formentlig, at de havde travlt på arbejde.

På kulturfronten var det digteren Yahya Hassan, som altid SKRIVER OG TALER MED STORE BOGSTAVER, der tiltrak sig mest opmærksomhed. Han var inviteret i studiet hos TV 2 News, fordi der gik rygter om, at han var blevet anholdt for at køre i narkopåvirket tilstand efter at været kørt i grøften. Samme dag blev han smidt ud af Nationalpartiet, som han er folketingskandidat for. Uheldigvis endte interviewet med at køre af sporet, da Hassan rasende rejste sig og blandt andet henviste til sine intime legemsdele. 'DEN ER OMSKÅRET, OG DEN ER FLOT', erklærede han og forlod studiet med afskedssalutten: 'JEG SYNES, DU ER EN FIN FYR, OG JEG KAN FAKTISK GODT LIDE DIG. UNDSKYLD TONEN. HEJ. OG HILS PIA.' Reaktionerne var delte. Nogle mente, at digteren havde brug for hjælp til at komme på ret køl, andre at han havde mere brug for hjælp til at finde en mindre frisk måde at markedsføre sin nye digtsamling på.

I skrivende stund afventer nationen i spænding et krav fra Pia Kjærsgaard om en undskyldning.

Kategori: . Bookmark permalink.

3 Kommentarer til Tilstandsrapporten: Uge 6

  1. tak for state of the State; så er jeg fri for at læse aviser :-)

  2. Peter Pedal

    Også jeg takker - og glæder mig over, at der er andet i livet end mediernes virkelighed.

  3. Mange tak, d'herrer GoodKnight og Peter Pedal. Opmærksomheden påskønnes.

Skriv en kommentar