Tilstandsrapporten: Uge 2



Endnu en uge af det nye år er gået, og endnu engang har den været mindeværdig, om end ikke altid for det gode. Men i det mindste kan vi glæde os over, at den er forhenværende. At forhenværende desuden skulle vise sig at blive ugens nøgleord beror naturligvis på en tilfældighed.

Bedst som alle gik og troede, at Dansk Folkeparti havde fået lukket munden på partiets betydelige fraktion af landsbytosser, gjorde lokalformanden på Fyn sig bemærket på Facebook med sin opdatering om Venligboerne, der efter hans uforbeholdne mening burde klippes skaldede som tyskertøser for deres landsskadelige virksomhed. Som bekendt har Venligboerne nemlig den frækhed at behandle væmligboere i form af flygtninge og asylansøgere, som om de ikke havde gjort noget. Den nu forhenværende lokalformand opnåede dog knap nok sine 15 minutters berømmelse, før DF's specialenhed rykkede ud og stoppede en lydtæt sok i halsen på ham, hvorefter de skyndsomst ekspederede ham videre til de evige gakkelakmarker, som om intet var hændt.

At den samme selvjustits ikke håndhæves i Venstre, og at integrationsminister Inger Støjberg endnu ikke er blevet udskiftet med et lidt mere støjsvagt eksemplar, er der mange, der har undret sig over, efter at hun i weekenden fortalte det forunderlige eventyr om den lille hamburgerryg fra Aalborg, der ikke måtte komme med i madpakken for Den store Stygge Børneinstitution, for så var der bare nogle fremmede, der ville blive kede af det. Men et eventyr var det, og integrationsministeren måtte indrømme, at det var en svinestreg, der var blevet til til fem hamburgerrygge. Men hun var selv til stede, da det blev fortalt, og dét var ganske vist.

Ellers løb forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt for en kort stund med al opmærksomheden, fordi hun langt om længe fandt en rigtig god løsning på sit jobproblem hinsides al grænsekontrol, så hun endelig kunne tage til London og koncentrere sig hundrede procent om sin hemmelige, altopslugende interesse for børns rettigheder, som altid har stået hendes hjerte nær. Til manges overraskelse kunne statsministerposten således alligevel bruges som springbræt til noget mere meningsfyldt, eller i det mindste til at opnå en løn, der lå godt en million højere end den, hun i sin tid fik for at stå i spidsen for regeringen.

Helle Thorning vil i fremtiden sågar få mere, end selveste prins Joachims ekskone modtager i hustrubidrag, men dog ikke halvt så meget, som hendes partifælle, forhenværende finansminister Bjarne Corydon, indkasserer. Han ligger til gengæld på linje med forhenværende prinsgemal Henriks lommepengeudbetaling på otte millioner. Sidstnævntes måde at bruge pengene på bliver dog efter alt at dømme en kende mere flamboyant, end man kan forvente af førstnævntes. Siden den spektakulære neddrosling by proxy har den af Ekstra Bladet udråbte feriekonge allerede været et smut i Napoli for at shoppe et par skulpturer i en lokal kunstbutik for nogle af pengene, og forleden dag var han vært ved en jagt i Grib Skov i et uforglemmeligt antræk bestående af stok, slag og en Doktor Zhivago-hue, som Bjarne Corydon næppe ville iføre sig, hvor meget han end måtte fryse om sin skaldede isse.

Ugens kulturelle højdepunkt var premieren på Thomas Vinterbergs nye film Kollektivet. Aviserne brugte meget spalteplads på at fortælle, at den bygger på selvbiografisk materiale, hentet fra instruktørens opvækst i et Hellerup-kollektiv i 70erne, mens instruktøren omvendt brugte næsten lige så meget plads på at fortælle, at der på ingen måde er tale om en nøgleroman i filmform. Anmeldernes meninger var delte: Politiken og Berlingske Tidende uddelte begge 5 ud af 6 stjerner og kaldte blandt andet filmen 'en begavet fortælling om at miste hinanden i fællesskabet', mens Ekstra Bladet gav filmen 3 stjerner, ledsaget af ordene: 'Kollektivet er et banalt trekantsdrama'.

De fleste trekantsdramaer handler, som enhver ved, om at A elsker B, som elsker C. Men sådan er det ikke altid. På Christiansborg har der for eksempel gennem længere tid udspillet sig et trekantsdrama mellem V, LA og DF, men der er ingen af dem, der elsker hinanden, fordi de ikke kan blive enige om, hvem der skal betale mest, og hvem der skal betale mindst i skat. LA truer hele tiden med at indgive skilsmissebegæring, hvis de ikke får deres topskattelettelser, men på den anden side ved de ikke, hvem de så skal slå pjalterne sammen med. Indtil videre er det afgørende ægteskabelige skænderi udskudt til efteråret, fordi V hellere vil bruge tid på at begrænse udgifterne til alle de asylansøgere, der er på vej. DF er både imod topskattelettelser og asylansøgere, men er for tiden mest optaget af at indføre gramsekontrol og forsyne danske kvinder med en peberspray, så de kan forsvare sig mod alle de asylansøgere, der er ude efter krydderi på tilværelsen.

Om ikke andet kan vi vel blive enige om, at det har været en uge, hvor det ikke er så lidt, vi har måttet lægge hamburgerryg til.

Kategori: . Bookmark permalink.

4 Kommentarer til Tilstandsrapporten: Uge 2

  1. Og så glemte du helt - apropos skrigeskinken Støjbjerg og hendes anekdote fra det virkelige liv - at nævne en af de store historier på de såkaldt sociale medier. Nemlig den om Støjbjerg-Hamburgerryg-fotoet, der blev ophøjet til "satire-billede" (satire er heller ikke hvad det har været... ) http://www.dr.dk/nyheder/indland/stoejberg-satirebillede-faar-international-opmaerksomhed

  2. En forglemmelse var der nu ikke tale om. Udeladelsen skal tages som udtryk for, at vi forsøger at holde et vist niveau i nærværende medie. Vi kunne eksempelvis heller ikke finde på at nævne, at det var den feterede digter og politiker Yahya Hassan, der bragte billedet i omløb ...

  3. Digtere er heller ikke, hvad de var engang...

  4. Ak ja, det virker som om, dansk politik ikke er meget andet end forskellige udskæringer af gris. Jeg sidder og får lyst til en ordentlig portion valgflæsk!

Skriv en kommentar