Kender I det, når man pludselig kan høre sig selv...?

Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen til oppositionens forslag om at fremlægge Irak-kommisionens papirer for offentligheden.

- Det er i bund og grund en dårlig idé. Det svarer til, at man stopper en retssag, når man har fået fremlagt en tilfældig del af papirerne og så offentliggør dem. Det kan efter min opfattelse kun føre til fejlkonklusioner.
 - Det, der åbenbart lægges op til, er, at nogle mere eller mindre tilfældigt fremlagte papirer nu skal offentliggøres uden nogen vurdering fra kommissionens side. Det er jo ikke uden grund, at der i kommissionen både sidder en landretsdommer, en juraprofessor og en advokat. Det er jo fordi, at de skal vurdere om beviserne overhovedet kan tillægges nogen vægt.
- Ved at offentliggøre det hele mener jeg simpelthen, at man giver adgang til åbenlyse fejlkonklusioner på det spinkle grundlag.

Søren Espersen, DF, til samme forslag.

- Det er en fortvivlende ide. Man vil offentliggøre en hel masse, som så står uimodsagt. Kommissionen havde planlagt afhøringer af 10-12 personer, som måske kunne sætte dokumenterne i et andet lys.

(nyhederne/politik, dr.dk)

- Vi lader lige kommentarerne stå et øjeblik

Kategori: ,. Bookmark permalink.

4 Kommentarer til Kender I det, når man pludselig kan høre sig selv...?

  1. Gys. Det vigtigste jeg har lært er at vurdere saglighed, skelne mellem synspunkt og observation, i en politisk argumentation, og her er sagligheden nul.

    I TV-serie retssager ville dommeren sige "opinion, no substance" (eller noget lignende).

  2. Ja, Donald, det er tragisk at man ukommenteret kan stå og argumentere imod en kommission, med de samme argumenter der taler for en kommission.

Skriv en kommentar