Låge nr. 6: En storm i et glas øl

Det var unægtelig en mørk og stormfuld nat lige efter Beauforts hoved, og man kunne roligt regne med, at asken blæste af selv stærke cigarer, hvis man var så letsindig at stikke hovedet udenfor. Holdt man sig derimod fornuftigvis indendøre, var det jo egentlig ganske fornøjeligt at lægge øre til naturens opblæste måde at føre sig frem på, så længe de største træer bare ville nøjes med at gå i bro eller knage faretruende og høfligst afstå fra at knække midt over og pulverisere taget på ens hus. Til gengæld lå det lidt tungt med at falde i søvn på grund af de lige lovlig demonstrative lydeffekter, så hvordan kunne man optimere den påtvungne hjemlige, søvnløse julehygge i sin forblæste privatbolig? Tordenkaffe hørte ligesom en anden type uvejr til, og når man nu er en af dem, der alligevel drikker kaffe fra morgen til aften, manglede jo det eksotiske islæt ved ritualet og dermed prikken over i'et.

Da var det, at jeg som så ofte før tyede til køleskabet, og efter en hurtig gennemgang af indholdet var det nye begreb orkanøllen en realitet. Nok var der ikke tale om en autoriseret julebryg, som årstiden taget i betragtning havde været det mest nærliggende, men en julemandsrød blikdåse som ovenstående med påskriften 6,5%. Den fejer uden videre Tuborgs 5,6% af banen, tal- såvel som smagsmæsigt, og når Tuborgs julebryg ifølge TV2 Finans er den juleøl, der smager bedst efter danske forbrugeres mening, ja så tror da faen, at vi har finanskrise.

Søvnen indfandt sig for øvrigt forholdsvis hurtigt, efter at dåsen var tømt. Bortset fra det, er der som bekendt alt for få julesange, der handler om øl ...

Kategori: . Bookmark permalink.

6 Kommentarer til Låge nr. 6: En storm i et glas øl

 1. ... hva' blev der lige af "Orkantawny"?

 2. GB's motto er øl mad mennesker.. hvor er maden.. :-)

 3. Måske en af dem her kan 'come in handy' næste gang?

  http://www.fyneales.com/shop/beers/hurricane-jack

 4. @GoodKnight: Bestemt ikke noget ringe alternativ!

  @Inge: Mad i flydende form er ikke at foragte :-)

  @Gowings: Tak for tippet. Jeg noterer mig, at den ser ganske eksplosiv ud til trods for de beskedne 4,5%.

 5. Øl fra de britiske øer sniger sig sjældent over 5%.

 6. Nej, de har meget at lære, kære Gowings ...

Skriv en kommentar