Låge nr. 23: Denne kommen og gåen...

Man må ikke bære julen ud og det resulterer i en sætten en anseelig mængde vaniliekranse, brunkager, brændte mandler til, ledsaget af små glas sherry og portvin. Julevisitten er en kunstform, som sikkert kunne udbredes til resten af året, hvis det ikke var fordi selve julevisitten så ville miste sin magi. Efter min mening er konceptet genialt; man kan komme forbi - det er legitimt at komme uanmeldt, fordi man går igen efter en halv time eller før, hvis man fornemmer travlhed; man drikker et glas eller får en kop kaffe og en småkage, ønsker god jul og drager af igen. Men man har vist interesse og haft mulighed for at ønske god højtid og godt nytår.

Overtøjet kommer nogen gange slet ikke af eller slænges over en stol i køkkenet. Man udveksler de sidste nyheder, hvordan med børn, med forældre, med arbejde, med sommerhus, rejseplaner, altsammen på en halv time. Hvis man er heldig, bliver man inspireret af værtens nye CD køb - eller man lover at dukke op først i januar med værktøjskassen. Om aftenen, når vi kommer hjem, falder roen på og vi udveksler nyheder fru Gowings og jeg selv, for når vistitten er så kort, så splittes samtalen tit op - eller én part får forevist nye beklædningsgenstande samtidig med, at den anden inspicerer værksted, hører en ny plade, diskuterer en dims indkøbt til bilen eller smager noget hjemmebryg ude i værkstedet.

Der ønskes god jul fra familien Gowings' feriehus. Billedet er taget nede fra vejen,
hvor jeg netop har vinket farvel til Cummings og frue efter en kort visit.

I år er det Cummings, der holder for juleaftensdag, så jeg vil, imens jeg har ordet, ønske god lille juleaften i min egenskab af vagthavende for denne min sidste kalenderlåge.

Kategori: ,. Bookmark permalink.

7 Kommentarer til Låge nr. 23: Denne kommen og gåen...

 1. Vi siger tak for besøget, og Glædelig Jul

 2. Fint lille feriehus I har.. :-)
  Rigtig god jul til dig og familien.

 3. Og glædelig Jul, Goodknight

  Ja, ikke sandt. Og rigtig god jul til dig og dine, Inge, i jeres nye residens :)

  (...men kig nu ind i morgen, hvis I får tid...)

 4. Man har fået kolonihave....og I har sne?? En rigtig glædelig jul sendes fra det yderste Nordfyn !!

 5. Simpelthen, Lavendel. man sagde os, at det var all inclusive og det har det været indtil nu. Og en rigtig glædelig jul ønskes tilbage.

 6. Selvfølgelig må mænd af betydning, med fruentimmerer, da tilbringe de lykkelige jule dage i anstændige omgivelser. Glædelig jul her fra universet på nordfyn.

 7. Og rigtig glædelig jul, folehaves univers. Og ja, ikke sandt? Man skulle jo nødig vantrives i de forkerte omgivelser.

Skriv en kommentar