Låge nr. 24: It's beginning to look a lot like Christmas...

Oven på det julegys som Cummings delagtiggjorde os i igår, og som heldigvis endte godt, er vores ønske at julefreden må sænke sig over landet. Alting har en ende, og julekalenderes ende er som bekendt d. 24. december. En kraftpræstation af de sjældne for denne blog, som I sikkert kan forstå, jer der kender den normale udgivelsesfrekvens her på siden.


Her i casa Gowings har gran-duften taget over, portvinsflaskerne er sat til temperering, og kirkeklokkerne høres i det fjerne. Bing Crosby underholder fra CD'en (gid jeg kunne have skrevet grammofonen) og julelys og englespil falder ind og danner stuens lydtapet. Jeg tilstår det blankt, jeg elsker julen, og de dage der skal komme nu.

I modsætning til nytårsaften, som kommer snart, og normalt får os til at rekapitulere tiden der svandt, så er juleaften den aften, hvor jeg kontemplerer over det forgangne år; og det har været et dejligt år her på redaktionen med rejser og redaktionsfrokoster, udflugter og meget andet. Og så er vi glade for, at vi besluttede os for at blive her lidt endnu.

Så nu ringer det på døren, åbner du, kære Cummings? Åh, vi er så glade for at I kunne afse tid til lige at kigge forbi. I må ikke bære julen ud. - Og hvis du så Mia sætter dig over til Inge og Madame, derovre i sofaen. Og hvis I også lige gør plads til Ditte og Lone. Her vil I ikke have et glas portvin? Og kære Uden Relevans, du kan vel tænde lysene på træet, -tak. Så kan Capac og Donald måske lige holde inde med deres filosoferen og vælge en ny plade med julemusik. Eric og Farmer, I kan lige sende konfekten rundt, og Regitze, hvis der er nogen der hellere vil have sherry, det tror jeg nu ikke på denne årstid, men så står den lige der ved siden af C. Peter Pedal, er Gløgg'en klar? Fint så kan du måske lige dele ud. Og hvis I andre også sidder godt og har hvad I skal bruge, Hege og Tina - og hvad med dig Thorvald? Nåh, det er godt. Og I andre - er alle OK? Så siger vi skål og glædelig jul! Læn jer tilbage i de bløde møbler, nogen lukker måske øjnene et øjeblik, og lader roen komme over sig, til lyden af knitren i pejsen...

Og så er det vist tid til at Cummings får sin julegave...


Glædelig Jul til jer alle

Kategori: . Bookmark permalink.

27 Kommentarer til Låge nr. 24: It's beginning to look a lot like Christmas...

 1. Tak for en dejlig aften, portvinen og selskabet var udsøgt.
  Glædelig jul hos jer.

 2. Jeg er ellers ikke meget til søde sager (bortset fra portvin), men konfekten var fremragende. Tak!

 3. Velbekomme begge to og glædelig jul!

 4. Ih, hvor lyder det bare hyggeligt - måske skulle du overveje at rationere konfekten, for jeg er en hund efter søde sager... ;-) Rigtig glædelig jul!!

 5. Idag slår vi os løs, Mia. Og rigtig glædelig jul til dig!

 6. Jeg sender konfekten videre til Mia - skål alle sammen og rigtig glædelig jul :-)

 7. Fint, Madame. Skål og rigtig glædelig jul til dig!

 8. Tusind tak, kære frankofile ven, jeg har længe trængt til en ny Amazon! Til gengæld har jeg en lille smalfilmsoptagelse med dig, som kommer bremsende her 25 sekunder inde. Glædelig for(h)jul!

  P.S. Er de to røde lænestole ikke nye, eller er det bare de gamle , I har fået ombetrukket?

 9. Det er næsten ikke til at holde ud, at Volvo Amazon, oprindeligt vistnok ikke helt vellykket design, er kommet på museum, men med en julestue så hyggelig og så smuk som herover, så kan man holde meget ud :)

  Jeg nyder at tænke på, at jeg fik lov at køre min onkels Amazon i Tehran i 1965. Han var en gentleman. Men man skal jo også tænke lidt fremad, så måske venter der en god oplevelse med nyere konstruktioner - det kan vi snakke om mens vi nyder portvinen. Jeg kan jo ikke lade være med at bloggosof- filosofere :)

  Glædelig Jul!

 10. Donald, lad mig fra starten gøre det helt klart, at jeg ikke tåler den mindste injurierende bemærkning om Volvo Amazons perfekte design!

 11. Cummings, det var en skræmmende oplevelse. Jeg husker tydeligt at jeg var dagens helt i klubben, da vi diverterede med den historie.

  Lænestolene er betrukket om i dagens anledning.

  Nemlig, Donald. Det er fint med lidt bloggosof-filosoferen. Tænk, jo mere jeg ser på Amazonen, des mere synes jeg dens italienske coupe attitude træder frem.

 12. Peter Pedal

  Glædelig jul.

  Er der nogen i nærheden af København V, som kan røntgenfotografere de gaver, jeg har pakket ind i går?

  Jeg kan ikke huske hvad der er til hvem.

 13. Undskyld mit sene fremmøde.
  Men der er jo lidt at se til inden julefreden kan sænke sig over gården.
  Juleaftens eftermiddag har jeg, som Jeppe Aakjærs far,

  røgtet Kvæget ind,
  med Halmen tættet Karmen,
  gnedet Grisens blanke Skind,
  at den maa holde Varmen.

  -Og det går der jo lidt tid med.

  Men tak for invitationen til de højenlofts sale. Et til forholdene passende juletræ må jeg sige.

  Eric og jeg sender gerne konfekten rundt, og da Eric ikke er til søde sager, snupper jeg lige to stykker for på én gang at pleje mit landlige image og min hang til konfekt.

  Herlig portvin.
  Glædelig jul, allesammen, og tak for julekalender af betydning!

 14. Velbekomme! Og det var dejligt, at du kunne komme, Farmer. Vi ved du har travlt også juleaftensdag.

 15. Rigtig glaedelig jul og tusinde tak for en rigtig hyggelig aften og en god cognac! :)

 16. Mange tak for en dejlig aften. Jeg har endelig naaet igennem julekalenderen og for hulen hvor var den skoen. Tak for god cognac og fortsat GLAEDELIG JUL. :)

 17. Kære Tina, velbekomme, i lige måde - og en rigtig glædelig jul. Tak for rosen.

  (Jeg var lige nødt til at redigere lidt, da dit kontrafej stjal al opmærksomheden fra din kommentar)

 18. ja ja - tag endelig, jeg skal ikke have Sherry, når der er Late Bottteled Vintage på bordet

 19. Peter Pedal

  Endnu engang glædelig jul til alle.

  Jeg har bare ét spørgsmål: Har man vundet gaveræset, når man har GIVET flest gaver - eller når man har MODTAGET flest gaver?

  Og skal det opgøres i værdiansættelser af gaverne - f. eks. opgjort af en pantelåner - eller tæller man blot gavernes antal?


 20. åh, hvor var det en hyggelig stund i udsøgt selskab med alle jer! den vil jeg gå og lune mig ved længe. tusind tak, Gowings og tusind tak begge to for en skøn julekalender med mange facetter. endeligt tusind tak for smugkig på Cumings julegave. et lille, nostalgisk julehjertestik klemte sig ind:)
  glædelig jul.

 21. Goodknight, du ved hvad der er godt.

  Peter Pedal, julen siger, at du kender svaret inde i dig selv... :)

  Velbekomme, Regitze, og glædelig jul til dig.

 22. Det tok oss litt tid å komme til hektene etter en deilig kveld. Neste år skal vi ta med en julekage for voksne. Noe bør man jo bidra med til selskapet. Fortsatt god jul til dere alle.

 23. Det vil vi glæde os til, Hege og Thorvald.

 24. Jeg opdager, at de stadig kører i venstre side i nogle af reklame-klippene! Eller har de mon vendt filmen om ved scanningen?

 25. Det er rigtigt Donald, og det demonstreres direkte i en af filmene, at bilen fåes både til venstre- og højrekørsel.

 26. Det var især reklamen med skrotning som interesserede mig. De er ret stolte af at Volvo Amazon'en holder i 11 år i gennemsnit :) tænkte jeg og kiggede ud på min 15 år gamle Punto.

 27. Ditto her, vores Megane er 16 år. Gad vidst om det er os, Donald, der trækker levetiden for biler op fra 4 til 11 år :)

Skriv en kommentar