Låge nr. 17: Se, børnlil, nu går det godt

Juletræer er som bekendt til for at stå og pynte og for at blive danset om. Men selv om det kan være festligt med begge dele, plejer beboerne i Casa Cummings at give afkald på fornøjelserne, fordi juletræ med tilhørende dans ikke rigtig giver nogen mening, medmindre der er godtroende børn til stede juleaften, hvilket ikke har været tilfældet i en årrække. Anderledes i år. Derfor er der nu linet op til en jul med det helt store udtræk, og hvis jeg ikke tager meget fejl, bliver det min ringhed, der får tildelt det ærefulde hverv som chefdekoratør. Jeg påtager mig også gerne opgaven, og det skal såmænd nok blive ganske fornøjeligt alt sammen. Men pludselig slår det mig, at der faktisk – ud over almindelig juleallergi – har været endnu en grund til, at vi har holdt juletræsfri jul så længe: Vi har to katte.En Google-søgning på 'keep cat away from christmas tree' giver godt og vel 40 millioner hits, som jeg allerede er begyndt arbejde mig igennem, dog uden de helt store forventninger. Foreløbig lyder det bedste råd, jeg er stødt på: It's best to reach a place of acceptance about this and go with the flow ...

Kategori: . Bookmark permalink.

17 Kommentarer til Låge nr. 17: Se, børnlil, nu går det godt

 1. Hihi.. Pyntede juletræer er noget af det sjoveste at lege med.. når man er en kat.. :-)

 2. Ja Inge, jeg er bange for, at det er en indiskutabel kendsgerning. Men det går heldigvis over ...

 3. Min barndoms juletræer stod fra nissen havde pyntet det natten mellem d. 23 og d. 24 (og det er ganske vist, min storebror har selv set det) og til den første hverdag efter nytår. Når vi kom fra skole var alle spor af jul borte.
  Den tradition har jeg måttet se bort fra, da jeg har fået lov at være kattemor til 3, og især den yngste elsker juletræspynt højt. Juletræet skal være glad hvis det får lov at opleve 2. juledag.

 4. Tak for den optimistiske forudsigelse, Kirsten :-)

 5. Peter Pedal

  Min veninde ringede i aften. Hendes kat havde væltet vand ned i hendes Macbook, og hun ville have noget emergency response.

  ..

  På Ballerup Station i onsdags var der en stor killing, som gik rundt ved og på skinnerne - som jeg havde set den gøre før.

  Toget nærmede sig, og folk begyndte at kaste snebolde efter den for at skræmme den væk - men den blev bare glad for, at den pludselig havde fået en masse nye legekammerater, der tilmed var så venlige at kaste ting ned til den, som den kunne lege med.

  Da toget kom, flyttede den sig lige nøjagtig tids nok til ikke at blive kørt over. Det havde den fint styr på. Hvorfor dog også flytte sig for tidligt og gå glip af fri leg?

  Gad vide om det var Simons kat? Og gad vide om den er blevet smidt ud hjemmefra, fordi den har leget lidt for meget med vaserne, Macbook og juletræ?

 6. Her i casa er der kattefri zone. Vi har hund. Gravhund. Og den elsker at drikke vandet fra juletræsfoden (måske kan den lide smagen af harpiks?). Og så elsker den at pakke gaver ud (flå papiret af pakkerne - indholdet rager den en høstblomst....). Og den får lov til begge ting. Det er jo jul...

 7. capac, med andre ord: Julen er børnenes OG hundenes fest :-)

 8. @Peter Pedal: Begge mine katte ynder at hoppe op på borde i et uset øjeblik uden at de har nogen anelse om, hvad der befinder sig på bordpladen, før de har taget springet. Men uanset hvor overfyldt bordet er med kaffekopper, vandglas, flasker og alverdens ragelse, lander de altid med svigelig sikkerhed på den sidste ledige kvadratcentimeter bordplade uden at vælte noget som helst.

  Konklusion: Din venindes kat må have set sig gal på hende, for faktum er, at katte kun vælter ting, hvis de har til hensigt at vælte dem.

 9. Sådan helt alvorligt, hvis træet står udenfor, vil katten så gå på raid? Eller hvis der er plads til at hænge træet fra loftet, vil den så prøve at kravle op ad væggene?

 10. Donald, det er vel ikke videre praktisk at have træet stående udenfor, men jeg tror nu interessen er uafhængig af, hvor træet befinder sig. Jeg har ikke ikke tænkt på ideen med at hænge træet op i loftet, men vil det ikke se mærkeligt ud?

 11. Jo, nu du spørger, så vil det nok have en stor overraskelseseffekt med et juletræ der hænger i loftet - og lur mig om ikke en kat kunne finde på at hoppe op efter det og bruge det som gynge! Jeg er løbet tør for alternativer :)

 12. Peter Pedal

  -> Cummings: Bør vi egentlig ikke passe på hvad vi skriver?

  Der er mig bekendt ingen, der hidtil har kunnet bevise, at katte ikke kan læse.

  De ligner jo lidt ugler, og ugler er jo yderst kloge.

 13. Peter, kattene her i huset bruger kun deres computer til at spille Call of Duty på, så vi kan være helt rolige.

 14. Peter Pedal

  -> Cummings: Jeg troede de spillede Angry Cats.

 15. De er jo ikke killinger længere ...

 16. Hvor ER den vidunderlig, den film. Og hvor kan jeg genkende handlingen fra dengang, hvor vi havde 5 (fem) katte. Ét familiemedlem blev udnævnt til standvagt, men alligevel lykkedes det de små pelsaber at maltraktere træet ligesom Santa Claws her... ;-)

 17. Fem katte? Imponerende! Her i huset har vi været så heldige, at en venlig blogger har begavet os med kattesikkert juletræspynt, så det skal nok gå alt sammen :-)

Skriv en kommentar