Låge nr. 15: H.C. Andersen-craze

Mon ikke H.C. Andersen et eller andet sted i det hinsides ærgrer sig gul og grøn over, at et af hans mest ubehjælpsomme eventyr nu er kommet frem i (tælle)lyset?

For straks at råde bod på den skete skade og give den store digter satisfaktion oven på den pinlige afsløring, iler Mænd af betydning med at formidle et helt anderledes gennemarbejdet og gennemført pessimistisk juleeventyr fra H.C. Andersens hånd, oven i købet fremført af en fin repræsentant for en generation af skuespillere, som var i stand til at læse op uden at overlade tilhøreren til bestandige gætterier om, hvad der egentlig bliver sagt. Den sidste bemærkning kan uden tvivl opfattes som en fornærmelse rettet mod visse yngre, mumlende skuespillere, hvilket naturligvis også er hensigten. Men tænk nu ikke dybere over det, og hør her i stedet Poul Thomsen (nej, ikke ham med Dus med dyrene) læse Grantræet. Sådan skal det nemlig gøres.

Illustrationen er naturligvis udført af ingen ringere end Vilhelm Pedersen.

Kategori: . Bookmark permalink.

2 Kommentarer til Låge nr. 15: H.C. Andersen-craze

  1. Måske var der en grund til at eventyret var gemt væk i en kasse...

    Jeg havde problemer med dit link, men fandt hurtigt Poul inde påp d2r. I klasse med Helge Kjærulff Schmidts oplæsning af "Peter Plys" og Thomas Windings fortæller stemme til "Emil fra Lønneberg".

  2. Nu har jeg rettet linket, Gowings. Ingen andre har beklaget sig over fejlen, hvilket kun er glædeligt. Det beviser med al ønskelig tydelighed, at alle vore tusinder og atter tusinder af læsere må være lige så opvakt som du!

Skriv en kommentar