Låge nr. 13: Giv agt – julefilm forude!

Julen er ritualernes og gentagelsernes tid, og genudsendelserne har deres kronede dage. Vi kan lige så godt begynde at tage vores forholdsregler allerede nu, så vi kan navigere uden om diverse/de værste amerikanske julefilm – dem, vi er blevet hjernevasket med gennem generationer, og som med usvigelig sikkerhed vil ankomme i stimer igen i år.

It's a Wonderful Life indtager en suveræn førsteplads på min negativliste. Ikke så meget fordi den er drivende sentimental og totalt outdated (begge dele plejer at give et plus i min karakterbog), men fordi jeg under ingen omstændigheder kan holde James Stewarts mildt sagt overdrevne mid-western-accent ud, og fordi hans skælvende stemmeføring i den grad går mig på nerverne. Af samme grund har jeg allerede nu været henne og forsyne mig i det hjemlige filmotek, så jeg er godt forberedt: I samme øjeblik, It's a Wonderful Life toner frem på skærmen i Casa Cummings, vil dvd-afspilleren blive aktiveret med et snuptag, og jeg kan herefter læne mig tilbage og nyde verdens bedste julefilm. Det var den gode Gowings, der i sin tid introducerede mig til Love Actually, og du, kære læser, skal naturligvis ikke snydes for min yndlingsscene:Ikke et øje tørt, og ingen amerikanske flødeboller på rollelisten – sådan skal det være! Kort sagt, en film lige efter mit julehjerte.

Kategori: ,. Bookmark permalink.

8 Kommentarer til Låge nr. 13: Giv agt – julefilm forude!

 1. Godt valg!

  Jeg synes nu heller ikke læserne skal snydes for Hugh Grant i rollen som britisk premiermininster. Til orientering har premierministeren i den foregående scene sat en arrogant amerikansk præsident på plads under et pressemøde. Til nationenes udelte fornøjelse. Her er vi Downing street 10...

  http://www.youtube.com/watch?v=W6ooDdKBykc

 2. Og efter mit hjerte :-) Jeg elsker den film, jeg bliver i godt humør af den, jeg krummer tæer og griner, jeg må bare have købt den, så jeg selv kan bestemme hvornår den skal ses.Og Gowings link er med en af yndlingsscenerne.

 3. Peter Pedal

  Tak for tip om film, som man(d) kan se med kvinder.

  Keep'em coming.

 4. Tak for supplementet, Gowings, og held og lykke med købet, Lene.

  @Peter Pedal: Ingen årsag, men jeg vil dog lige tilføje, at Mrs. Cummings mener, at den slags film er spild af tid – så jeg ser den altid fatters alene ...

 5. Jeg vil også gerne lige slå til lyd for en ny(gammel)erhvervelse i genren: The Holiday. Filmen rummer mange af de samme elementer som Love Actually - flere parallelle historier - og så er den cross-atlantic med et så tilpas stort britisk islæt, at den holder.

  Jeg er ikke sikker på endnu at den vil vise sig ligeså slidstærk som love Actually, men den kommer op i nærheden, forudser jeg.

 6. Tak, Gowings – den må ses efter i sømmene!

 7. Peter Pedal

  Flere romantiske komedier for mænd:

  http://www.youtube.com/watch?v=YRdmdS87TNE

  Jeg synes den var fremragende. Eller...hov...synes...syntes.

 8. Tak for tippet, Peter Pedal.

Skriv en kommentar