Låge nr. 11: Jul på slottet

My home is my castle siger et gammelt mundheld, og hvad er et hjem uden et juletræ med bøger under, hvorpå mit navn tydeligt står at læse? Som modgift mod truende kongehusforstoppelse forårsaget af DR1's umådeholdne dronninge-, diamant- og diademdyrkelse i denne måned ønsker jeg mig Det koster et kongerige, som lige er sluppet løs i julehandelen – bare så jeg ikke helt glemmer, at kongehuset på fem dage brænder lige så mange penge af, som AFUK har fået til nycirkus i 2013, eller at den kongelige gøglerskole i alt koster cirka en halv milliard kroner om året, inklusive vagter, momsrefusion og skatteunddragelse.

Se, jeg har jo endnu ikke læst bogen, men anmeldelsen lyder da lovende her midt i en krisetid, gør den ikke?

"... i et mediebillede, hvor enhver omtale af kongefamilien er sukret ind i lyserød babyromantik, er det velgørende med en kritisk optrævling af det ekstravagante forbrug af penge, suspekte sponsorater og sammenblanding af offentlige midler og privatøkonomiske interesser. Familien på Amalienborg skal ikke redegøre detaljeret for den årlige bistandshjælp på over 100 mio. kr ..."


Hvis bogen ligger under træet i år, vil jeg glæde mig til at fejre jul, uden at jeg risikerer at få den i den royale hals.

Kategori: . Bookmark permalink.

7 Kommentarer til Låge nr. 11: Jul på slottet

  1. Som erklæret anti-royalist ser jeg frem til en nøgtern bogomtale af omtalte værk. Får du den ikke af familia, så køb den selv. Man skal (også) være godt ved sig selv i juletiden...

  2. Der fik du lige skræmt vore kvindelige læsere væk, kære Cummings...

    :)

  3. (...eller også var det mig, der lige gjorde...)

  4. @capac: Antyder du dermed, at denne omtale ikke skulle være fuldstændig nøgtern? Jeg er lettere chokeret!


  5. Kære Gowings, jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at du undervurderer vore kvindelige læsere på det skammeligste!

  6. @Cummings: Nej, det kunen aldrig falde mig ind at antyde. Men mere vl have mere... ;)

Skriv en kommentar