Du er stærkt savnet Svend, stærkt savnet...


Her til aften kunne man på DR varme sig ved Anne Wivels smukke portræt af ægtemanden Svend Auken. Man bliver stærkt vemodig ved tanken om, hvordan politik kunne have været.

Kategori: ,. Bookmark permalink.

12 Kommentarer til Du er stærkt savnet Svend, stærkt savnet...

 1. Ja der skete et skred da Svend blev kuppet.

 2. Og på Facebook er vi en del, der blev forbitrede og vrede over den måde, DR abrupt afbrød filmen til sidst til fordel for en juleglaskugle og et ligegyldigt forskræp... DR på markedsvilkår...

 3. Vidunderlig skildring....han var stor på mere end én måde.

 4. @capac: Ja, for fanden! Men det gør de, uanset hvad der bliver sendt ...

 5. Anonym

  Takk til teknologien. Denne skal jeg se i ettermiddag når jeg finner roen her i julehuset.

 6. Vi må konstatere at alting var bedre i gamle dage, Uden Relevans.

  Capac og Cummings, det er er fordi vi er lidt rustne i det. Ligesom i biografen hvor man gerne lige vil have lov til at summe under rulleteksterne; det kan man ikke - livet zapper videre efter at sidste billede er klinget ud...

  I sandhed, Lavendel.

  Livetleker, jeg er bange for at der ikke er tale om et link til udsendelsen, men bare et resume. Filmen er dog tilgængelig på DVD, f. eks.

  http://www.laserdisken.dk/html/visvare.dna?vare=131765163365480

 7. @livetleker: Alt håb er ikke ude! 'Svend' bliver genudsendt på DR1 den 2. januar kl. 14 og bliver streamet på dr.dk/nu (klik på LIVE TV)

 8. Super! Tak for hjælpen, Cummings!

 9. Meget savnet! Hvis der var lidt flere af hans slags til at lede landet, ville Danmark afgjort være et bedre sted at være.

 10. Kære Nina, hvad skal vi gøre...?

 11. Auken smilede, når man mødte ham - selv om man ikke kendte ham. Her på "landet" går jeg rundt og hilser på alle.

  Når jeg hilser på nogen i København, bliver de fleste forlegne eller forvirrede. Mange går i en tåge af indesluttethed. Engang jeg mødte Jens Otto Kragh på fodgængerovergangen ved Tivoli kom jeg til at nikke og sige goddag. Han svarede med et fnys. Det undrede mig lidt. Jeg fik altid hikke, når Kragh sagde at "det er helt klart at så'n og så'n!" men fra den dag blev det værre og jeg fik jeg kvalme af Kraghs folkemanipulatoriske holdning, selv om han vist på bunden var god nok.

  Auken, derimod, hilste venligt når man mødte ham på svellestien ved Strandbjerggaard Badebro.

  S-Trafikministeren eller ordføreren, der fik en fartbøde, har skrevet en bog om hvordan Auken "blev kuppet", jeg synes ikke den er et forsvar eller noget godt indlæg om Auken. Det var ikke tale om et kup, det handlede om at få politiske kabaler til at gå op.

  Jeg glæder mig til at se filmen.

 12. Du kan glæde dig Donald, det er en meget fin film.

  Krag var politiker af den gamle skole - og det var Auken også. Jeg savner den type, trods fnys. Jeg vil mene, at det er to meget forskellige situationer du beskriver og Krag kan vel også have været venlig i den lokale købmand i sommerlandet - ikke at jeg dermed tror, at Auken nogensinde ville have fnyset

Skriv en kommentar