Vin der knaser...

Jeg ved, at jeg har stillet et indlæg om sherry (jerez) i udsigt. Men helt ærligt: tåge og kold vind er ikke inspirerende. Min oplevelse af sherry skal dog ikke sidestilles med den førstegangs oplevelse man kan - eller kunne - opleve med vin og spiritus som retsina og ouzo. To ting der smager herligt på stedet, men som sjældent holder på terrassen hjemme i haven. Sherry er mere end en vin, en knastør vin, fortified, som er perfekt til bl. a. tapas med sine elementer af olie og marinade og hvor en almindelig hvidvin, hvor tør den end må være, ikke kan det samme som sherry'en.


Her på redaktionen er vi pinligt bevidste om, at Wiki-Pedia altid gør det bedre med indlæg af en mere sagligt oplysende karakter. Så hvis et indlæg om sherry skal have nogen mening her, så skal det have et personligt indhold, eller ihvertfald en meget personlig udlægning. Det er der inspirationen kommer ind. For at kunne skrive et relevant indlæg om sherry, bliver Cummings & Gowings nødt til at tjekke det overraskende store udbud ud her til lands og i den helt rette sammenhæng - nemlig i sommervarme, med tapas på bordet, siddende i varmen under en høj sol. Og det varer altså lidt, inden vi er der igen. Men så er vi også på pletten.

Kategori: ,,. Bookmark permalink.

8 Kommentarer til Vin der knaser...

 1. Jamen sæ'føli' kan I da ikke sidde her i tåge og næsten vinter og blive kloge på sherry - måske kunne I øve jer med øl eller rødvin.. altså kun for øvelsens skyld, begge dele kan godt smages under kølige himmelstrøg. :-)
  Men husk lige at tage skoene af indeni I går i seng, man får en grim hovedpine, hvis man sover med sko på.

 2. Inge, sherry indtages bedst i bare tæer..

 3. Det går vist også med øl og vin, I skal bare fyre godt op i brændeovnen.. :-)

 4. Hm, det knastørre synes ellers ideelt til efterårsvejr.

 5. Det er bare ikke det samme, Inge...

  Måske Eric, men sherry er tør på den tørre måde - som er så god, når det er varmt. Hvordan har du det iøvrigt, som grækenlands-farer, med retsina og ouzo?

 6. Vi kan skam sagtens nyde en ouzo på terrassen, men det skal være om sommeren :-)

  Retsina synes jeg smager glimrende - det er et kvalitetsspørgsmål som med anden vin. Normalt får vi det dog kun på restaurant.

 7. Jeg kan godt forstå, det ikke er muligt at skrive om sherry, før I kan sidde med stråhat i sommersolen ;-)

 8. Ih Madame, hvor er det dejligt, at du er så forstående. Vi får helt lyst til at invitere dig med :)

Skriv en kommentar