Der vejres morgenluft på balkonen...


Åh, hvor er jeg glad. Jeg tror borte har taget den udtalte arrogance, der har hersket de sidste ti år, overfor folk der vidste noget om noget. Nu mangler vi så bare at denne ånd breder sig til de offentlige institutioners ledelser. Så skal det engagement, der langsomt er blevet dræbt over de sidste ti-femten år - og som gør hele forskellen - nok komme igen.

I min lallegladhed tager vi lige den her, som Cummings oprindelig introducerede mig til. Den passer godt til stemningen.

(PS: Jeg ved godt, at der nok skal komme noget at brokke sig over; ellers ville Cummings & Gowings ikke være Cummings & Gowings, men lad os nu nyde det lidt...)

Kategori: ,. Bookmark permalink.

8 Kommentarer til Der vejres morgenluft på balkonen...

 1. Ja, nu lysner det - her er vi også fornøjede, og jeg håber denne ånd breder sig til de offentlige institutioners ledelser!

 2. Man skal aldrig tøve med at klappe hinanden på ryggen, når lejligheden byder sig, så jeg iler med at tilslutte mig lettelsen! Sangen, du linker til, blev i sin tid brugt til at markedsføre MacBook Air. Måske er det morgenluft, der var tale om?

 3. Ja, det er rart at være lidt lalleglad. Tanken om, at man kan få tæerne rettet en smule ud, er befriende.

 4. Madame, ja nu lysner det. Vi krydser hvad vi har, ikk'?

  Klap, klap Cummings - vi må godt se lidt lyst på det hele. Det har været en hård tid for Cummings'er og Gowings'er :)

  Ja, Eric. Lidt ligesom at få lakskoene af i gamle dage :)

 5. Vi rygklapper på livet løs i bare lettelse. Hvordan vi får bugt med djøf-vældet i kommunerne (jeg undskylder straks overfor de fornuftige af djøf'er der MÅ findes derude) er straks sværere at regne ud. Dem kan vi jo ikke engang få lov at stemme ud.
  Næh Gowings, træerne vokser ikke ind i himlen, så der bliver uden tvivl også lejlighed til klagesange i fremtiden. Men ahhh, hvor det føles godt lige nu :-)

 6. Det er meget mærkeligt, jeg føler ikke den lettelse og konstaterede, da TV viste en glad socialdemokratisk kvinde, som havde tårer i øjnene over at Thorning blev statsminister, at jeg ikke, trods min tendens til tårer, kan mærke noget fugt i øjenkrogene.

  Jeg synes Thorning gjorde et godt indtryk idag, men jeg ser flere uløste problemer, særligt omkring bytteforholdet til Kina og andre nye industri-områder med økonomier, som ikke er "EU-kompatible".

  Jeg har hørt CEPOS og sågar en næstformand i SF sige, at de penge der blev brugt til outsourcing af fx.IT kom tilbage med en faktor 1.3. Den slags regnestykker er ikke seriøse, men det er svært at trænge igennem offentligheden med en kritik når alle er glade.

  Nu er der håb om at man alligevel kan trænge igennem, idet NNF har anlagt sag mod staten (det kan man sjældent vinde, men alligevel) og økonomerne skriver at USA har betalt kinesiske varer, fra T-shirts til computere, med arbejdsløshed:

  //Citat information.dk//
  Det er fødevareforbundet NNF, der har besluttet at stævne staten og hive efterlønsreformen i retten.

  Det skriver Avisen.dk.

  Stævningen sker på vegne af de medlemmer, der rammes hårdest af den forringede efterløn, fortæller NNF’s formand, Ole Wehlast.

  - De har indbetalt til ordningen år efter år i forventning om at modtage en ydelse til gengæld. Derfor er det helt urimeligt, at de bliver snydt, siger han til Avisen.dk.

  //Andet Citat Information.dk://
  EU og DK og USA (sagde musen) betaler med arbejdsløshed for kinesiske varer.

  I den første undersøgelse af sin slags konkluderer tre økonomer, at billige kinesiske varer er ansvarlige for tabet af næsten en tredjedel af amerikanske industrijob, og at gevinsten for forbrugerne er tæt på at være opvejet af samfundets tab.

  //endquote//

 7. Ditte, de rosenrøde skyer skal nok blæse væk, ingen tvivl om det. Men det der glæder moig mest er den retorik der allerede er ved at blive udbredt, nemlig en skærende kontrast til 'der er ikke noget at komme efter' retorikken. Og så er det betryggende at se, at de ministre man har valgt, er centrale folk i partierne på alle poster og ikke kun i finans- og økonomiministeriet. Mit eget område har lidt under at ministerposten har været en belønning for troskab til en uvidende, inkompetent klovn fra Herning - for at sige det lige ud.

  Donald, løsningen på problemerne omkring Kina, er ikke at blive som Kina, heldigvis! Danmark har over en årrække haft chancen for at blive førende på grøn teknologi, men det har bare ikke behaget den tidligere regering at samle den op.

  Derudover, må jeg sige omkring efterlønnen: Jeg synes ikke det er rimeligt at laste S og SF for afskaffelsen, som der er et flertal for i folketinget. Først og fremmest er der ikke nogen der bliver snydt, folk får jo deres opsparing tilbage. Problemet med efterlønnen er, at den er for dyr til at kunne gælde for alle. Og lur mig om ikke en evt. social slagside af reformen har bedre chance for at blive rettet op nu, under den nye regering, end den havde under den gamle.

  Jeg ignorerer ikke at nye lande melder sig som økonomiske dynamoer, men de vil være nødt til at forholde sig til det faktum, at deres befolkninger, når den første vækstfacination har lagt sig, vil fremsætte krav om medindflydelse, højere standarder for sundhed og miljø o.s.v.

 8. Hvis DK (eller rettere USA) skal konkurrere mod monopoldannelser i Kina, Brazil m.v. så skal der mere end vindmøllevinger til, også selv om man kan få vingerne lavet billigere i lavtløns-øststater.

  Problematikkerne er selvfølgelig mere omfattende og med mange nuancer.

Skriv en kommentar