Olafilur

Det Gowingske hjem prydedes oprindelig af en stor, bred klinkebeklædt trappe op til hoveddøren. Men den hårde frost vi havde i vinter, med islag og derpå følgende saltning, resulterede i at flere klinker rev sig løs fra underlaget og gav ophav til nogen, ikke helt ufarlige, situationer indimellem.

Gør-det-selv-Gowings fjernede løbende de løsnede klinker med henblik på senere genmontering. Det viste sig dog ikke helt nemt, idet fugerne ikke så let lod sig fjerne fra hverken de løse eller stadig fastsiddende klinker. Resultat, flere af klinkerne gik i stykker.

Så tog fanden ved projektet og alle klinkerne er nu taget af - og der blev indkøbt borehammer og mejsler. Men fanden drog af igen, og der er ikke rigtig sket noget siden. Jeg orker ikke flere løse klinker, så nu er planen at pudse trappen op istedet, så vi får en beton trappe.


Men jeg tror vi venter med at montere lysbilledkarruseller og udrykningsblink på taget.

Kategori: ,,. Bookmark permalink.

14 Kommentarer til Olafilur

 1. hahahahaaaa... lysbilledkarrusel.. det var dog en skøn sammenligning, og så oplagt :-) Nu er det jo kunst til en frygtelig masse millioner har jeg hørt, såååå deet..

 2. Ja Inge, det slog mig at ARoS lignede en lysbilledfremviser på billedet nederst. Jeg tror, man skal se det i virkeligheden, og af pressen fremgår det, at det skulle være meget interessant at være inde i karrusellen. Ja, han er ikke helt billig ham Olafur.

 3. Glem alt om tagudsmykningen og sæt ind med teknologien på trapperenoveringen. Kort sagt: verdens korteste rulletrappe.

 4. Spændende tanke, Cummings. Men frygten for at husets gæster, også dem fra det nordsjællandske, fremover skal modtages ved at drøne ind i hoveddøren med et klask, gør at jeg tøver en kende....

 5. Det er en af udfordringerne ved at være håndværker: Man skal kende materialerne og kunne beregne de mulige muligheder (mulige muligheder??!) Jeg kunne godt bruge en håndværksrådgiver!

  Løsningen med en cementtrappe er såmænd ikke så dårlig. Jeg kan godt forestille mig klinkebelagt trappe, og problemet med at reparere den, det er sådan noget som pensionerede murermestre lever af.

  Men hvis man skal afslutte et projekt i en fart, så skifter man alting ud med nyt.

  Det glæder mig at rulletrappeideen ikke rigtig faldt i god jord - den faldt bare til jorden.

 6. Jep, Donald. Jeg har en forventning, fra en anden trappe vi har, at en svummet og pudset trappe, som det hedder, er lettere at vedligeholde.

  Ja en rulletrappe, ville også bare give nye problemer: skal den rulle op eller ned?

 7. Jeg svømmer, jeg svam, jeg har svummet ...

  Undskyld, men det siger da sig selv, at rulletrappen skal være dobbelt!

 8. Ja, det er et fjollet ord, men det hedder det altså når man "maler" med en meget vandig mørtel/beton inden man pudser op. Det kan godt blive lidt af en udfordring i den her ellers eftertragtede varme, for svumningen må ikke trække hinde inden man pudser op - jeg fornemmer allerede stress'o meterets viser gå på hundrede.

 9. Ja det æstetiske og det praktiske går ikke altid hånd i hånd :)


  Hilsen

  Henrik
  http://københavnsrestauranter.dk/

 10. http://rokokoposten.dk/2011/06/07/indf%C3%B8dte-jubler-over-farvet-glas/

 11. Capac, jeg læste (var det i Weekendavisen?) at Århus nu skulle til at gøre sig fri af sin lillebror rolle overfor København - og at Olafilur havde hjulpet dem godt på vej. Det er der så delte meninger om, kan jeg forstå :)

 12. Gowings: Der er sikkert delte meninger, men det er mit indtryk, at det mest er i København meningernes deler sig...

 13. Capac, er man udelt begejstret i Århus? Hvor ærgerligt, hvis jeg er faldet i Københavnerifælden! Dog, jeg synes helt generelt Olafur Eliassons kunst har noget, tju-hej hvor det går 2001-2008, over sig.

 14. @Gowings: Jeg har ingen statistik på det. Men dels har jeg læst om københavnere, der af egen kraft er rejst til Århus for at se tilløbsstykket. Og jeg passerer den dagligt og kan konstatere, at der hele tiden går folk rundt deroppe og kigger på verden gennem de forskellige farver.

  Olafur er jo allerede kanoniseret til en af tidens store kunstnere. Selv er jeg mere skeptisk, selv om jeg har set udstillinger af manden og er blevet imponeret af nogel af de store installationer. Jeg har med tiden fået et anstrengt forhold til conceptuel kunst...

  Kunst eller ikke. Århus nye vartegn er iøjnefaldende og et velkomment kulørt indslag i en by, der - med en tidl. socialdemokratisk borgmesters ord - mener, at 'erhvervsbyggeri er kultur'...

Skriv en kommentar