Sydpå

Mens alle andre holdt efterårsferie med lediggang, tant og fjas som hovedbeskæftigelse, gik Mænd af betydning anderledes seriøst til værks og og satte kursen mod syd for at gennemføre et længe planlagt forskningsprojekt vedrørende attraktioner på Lolland, Falster og Møn.

Mænd af Betydning Going South

Uheldigvis viste det sig, at der havde indsneget sig en regnefejl i tidsplanen, idet vi havde glemt at tage højde for, hvor tidkrævende utilsigtede afstikkere på grund af manglende selverkendelse og heraf følgende ringe tilskyndelse til at gøre brug af såvel hovedveje som den GPS, der under hele turen befandt sig ubenyttet i handskerummet. Vi så os derfor ved den noget forsinkede ankomst til Nykøbing Falster nødsaget til at udskyde nærstudiet af Lolland til en senere lejlighed. Den tunge beslutning blev taget under indtagelse af en næsten lige så tung frokost i Czarens Hus, som efter sigende skulle være Danmarks ældste restaurant. Her bød man da også på flere historiske specialiteter, herunder en manglende sild i frokostanretningen samt en særudgave af den legendariske 'friturestegt camenbert med solbærmarmelade', som i dette tilfælde skilte sig ud ved at være en hul, cirkelformet skal, udelukkende bestående af paneringen. Hvor selve osten var blevet af er stadig et uopklaret mysterium.

Præstø MadMarked
Præstø MadMarked

Til alt held havde vi undervejs om formiddagen gjort holdt for at proviantere i Præstø MadMarked, som er leveringsdygtigt i bæredygtige og rene råvarer fra lokalområdet. Af samme grund havde vi ingen betænkeligheder ved at kaste os over de indhandlede chips med havsalt, ledsaget af en smagfuldt etiketteret ginger beer af økologisk oprindelse. At vi så glemte at gøre alvor af vores forehavende og kom hjem med alle indkøb intakte, er en helt anden historie.

Liselund Ny Slot
Liselund Ny Slot

Efter planen skulle vi have været en tur forbi Middelaldercentret, som i anledning af efterårsferien havde talrige interessante aktiviteter på programmet, men eftersom klokken indikerede, at vi allerede var gået glip af dagens henrettelse, bestemte vi os for at haste videre til vores natlogi på Liselund Ny Slot. Her ankom vi rettidigt, men kun til dels standsmæssigt, idet Gowings havde begået den fadæse at glemme sin Donegal Tweed cap hjemme i privatboligen, så kun en af os kunne føre sig frem med reglementeret hovedbeklædning under skumringsturen i parken med det gamle lystslot.

Liselund Slot
Liselund Slot

Til alt held havde vi begge husket at medbringe butterfly, hvilket dog forlængede omklædningstiden til middagen med rundt regnet ti minutter. En korrekt bundet sløjfe vil altid være et must for Mænd af betydning.

Møns Klint
The White Cliffs of Møn

Dagen derpå nåede vi endelig Møns Klint, som til fulde levede op til vores forventninger ved at ligne sig selv og efterlade os bjergtagne og åndeløse. Det sidste skyldtes dog først og fremmest den strabadserende tur tilbage op ad verdens længste trappe.

Trappen ned til Møns Klint
Trappen uden ende

Meget kan man sige om vejret, men strålende solskin var det ikke på noget tidspunkt. Til gengæld var kalechen regntæt, og i virkeligheden ænser man næppe DMIs tvivlsomme indsats for vejrliget, når man glider gennem landskabet i et velaffjedret, lunt køretøj. Især når man har den seneste dobbelt-cd med alle efterårets ørehængere fra Mænd af Betydning Going South med Cummings & Gowings All Stars i afspilleren og supplerende akkompagnement af de rytmiske vinduesviskeres fejende bevægelser frem og tilbage, frem og tilbage ...

Bonusinfo for særligt interesserede:

Kategori: . Bookmark permalink.

15 Kommentarer til Sydpå

 1. Jeg håber at kunne lokke min bedre halvdel med på en tur i jeres hjulspor/fodspor ;-)

 2. Peter Pedal

  Jeg må sige, at jeg er imponeret over jeres eventyrlyst.

  Og tillykke med optrapningen på motionsfronten.

  Der er dog en mangel på soundtracket:

  http://www.youtube.com/watch?v=Ys66K7Jy_XA

 3. Madame, jeg er sikker på, at det nok skal lykkes en skønne dag :-)

  Tak for inspirationen, Peter Pedal. 'Route 66' med Manhattan Transfer har gode chancer for at komme med på næste udgivelse. Ved du tilfældigvis, om de også har lavet en, der hedder 'Motorring 3'?

 4. Jeg ville nu gerne have hørt om henrettelsen på Middelaldercenteret.

  Jeg tror, Cummings & Gowings vil sætte pris på at vide, at det ikke blot er frivillige, men også dagpenge - og kontanthjælpsmodtagere, som anvendes i dette tidstableau.
  Stefan kom i sin tid til at række hånden i vejret, da Middelaldercenteret søgte en smed. Han tænkte vist, det ville være en god anledning til at holde sit stolte fags traditioner i hævd. Det viste sig, at han skulle iklædes et middelalderkostume og stå og banke på et stykke koldt jern, mens han råbte "Guds fred" til de forbipasserende.

  Vi trøster ham med, at det kunne have været værre. Vores nabo, en fyret og sygdomsramt skoleinspektør, fik rollen som den spedalske tigger i vejkanten. "Nu ligger hun der og spiller spedalsk" siger vi til hinanden.

  Det kunne have været spændende at vide, hvem der har fået tildelt rollen som bødlens offer...

  :-)

 5. Nej dog... tænk at møde op på et slot uden reglementeret hovedbeklædning.

 6. Hvem der kunne køre bil - suk.
  Men ærlig talt: The Way You Look Tonight med Billie Holiday er blasfemi!

 7. Peter Pedal

  -> Cummings: Nej, men de har lavet noget right up your alley:

  https://www.youtube.com/watch?v=HlwJOBFk7EY

 8. Henriette: Ja, går den, så går den. Mon ikke bødlen kræver et nyt offer hver dag? Sådan kan man jo også gradvist afskaffe arbejdsløsheden ...

  Inge: Gowings var bestemt heller ikke stolt ved situationen!

  Rasmine: Hvorfor?

  Peter Pedal: Med al respekt foretrækker jeg Glenn Millers version. Men Manhattan Transfers er bestemt heller ikke ueffen.

  GoodKnight: Nemlig :-)


 9. Fordi den skal synges af Fred Astaire. Den stammer fra Swing Time (1936) http://www.youtube.com/watch?v=dIW_Ah0wg-w

 10. Det ved jeg. Men den er bedre med Billie Holiday.

 11. Det bliver vi aldrig enige om.

 12. Inge, min Donegal Tweed Cap vil være det første jeg lægger frem næste gang der skal pakkes til en ekspedition. Og min ridefrakke. Det var ydmygende at gå rundt i skumringen barhovedet og i praktisk 'friluftsjakke'...

 13. Kan man indtelefonere bestilling på omtalte grammofon indspilning?

Skriv en kommentar