Hårdt arbejde

Aldrig i vores vildeste mareridt havde vi forestillet os, at Mænd af betydning skulle give efter for tidens instagrammatiske strømninger og forfalde til at oploade billeder af indtagne måltider, men heller aldrig skal man sige aldrig.

Den ændrede kurs skyldes ganske enkelt, at forårets første store redaktionsmøde netop har fundet sted i restaurant Schønnemanns lavloftede kælderlokaler på Hauser Plads i landets hovedstad, og sjældent er vores altid ånd- og udbytterige drøftelser blevet ledsaget af en mere adækvat kulinarisk nydelse end tilfældet var.

Michel Roux Jr. rørt tatar

Summa summarum: Der opnåedes konsensus vedrørende følgende punkter på dagsordenen:

1. Schønnemanns snapsemad: kryddersild, kartofler, rødløgscreme, løg og kapers.

2. Tjener Olsens special: original Skagen-skinke, kogt hønsebryst, svampe à la creme og persillefrites, serveret på smørristet franskbrød.

3. Michel Roux Jr. rørt tatar: tatar af okse, rørt med Braastad XO Cognac, serveret med pocheret æg, sennepsmayonnaise, høvlet peberrod og stegt rugbrød.

4. Potkäse med garniture, serveret med ristet rugbrød.

Ikke at redaktionens medlemmer på nogen måde er optaget af mad som andet end et nødvendigt onde i forbindelse med livets videreførelse, men ovenstående forløb fremmede unægteligt den fordragelige tone redaktørerne imellem.

Det siger sig selv, at det ikke var muligt at indtage nr. 1 uden et vist mål af akvavitledsagelse. At man så efterfølgende måtte lide den tort at blive modtaget i hjemmet med en bemærkning om, at man lugtede af kølervæske, må man prøve at leve med.

P.S. Dette indlæg er på ingen måde sponsoreret af det omtalte etablissement, hvilket vi skal være de første til at beklage.

Kategori: . Bookmark permalink.

14 Kommentarer til Hårdt arbejde

 1. Et sponsorat var fuldt fortjent, og i øvrigt er der adskillige substanser, som lugter værre end kølervæske - surströmming for blot at nævne en.

 2. Eric, surströmming var – heldigvis for os og ikke mindst vore omgivelser – ikke at finde på menukortet.

 3. Hvad er der andet at sige end: Velbekomme!

 4. Jeg er en stor tilhænger af smørrebrød. Derfor har jeg i Nationalmuseets butik for nylig indkøbt Smørrebrød i Danmark af Ole Troelsø. Schønnemann får absolut topkarakter, så jeg har besluttet, at jeg vil vove mig derned en gang i løbet af sommeren, selv om jeg synes, at stedet udefra virker udpræget maskulint. Jeg bliver vel ikke ligefrem smidt ud.

  Var der damer blandt gæsterne?

 5. capac, tak for en kort, fyndig og rammende kommentar!

 6. Ja, Rasmine, vist var der damer :-)

 7. Kølervæske? Det var da ellers både en anstændig og 'fornuftig' snaps vi fik. For det kan da ikke have været kaffen på Sommersko, hva'?

 8. Jeg bliver dig svar skyldig, kære Gowings, eftersom jeg undlod at gøre krav på en uddybning af denne injurie, men valgte at ignorere den.

  Var vi også på Sommersko?

 9. Peter Pedal

  Hvornår blev madpornoen egentlig frigivet?

 10. Peter Pedal

  Men hvorfor skriver I, at I har været på en specifik restaurant?

  Det ved jeg jo allerede fra min connection hos Nets.

 11. Hvordan kan du tro, at det er os, der har skrevet det?

 12. Peter Pedal

  Jeg har hacket jeres PCerer.

  Mine oplysninger siger også, at I var på Wonderbar.

  Var det godt?

Skriv en kommentar