De damer - tillykke!

Tillykke med dagen. Men for dælen da: kan det passe at kvinderne hos verdens lykkeligste folk bliver gennembanket af deres kærester? Det er vi åbenbart ikke helt enige om - heller ikke kvinderne. Når morgenradioavisen slynger sådanne overskrifter ud, nærer de min fantasi og jeg tænker på alle de idiotiske faldgruber en sådan undersøgelse kan falde i. Punkt et: er tærskelen, for hvad der er vold (heldigvis) lavere i Danmark? Punkt to: Er danske kvinder (heldigvis) mere frie til at udtale sig om vold?Det ændrer ikke ved at der er et problem her i landet - og det skal der tages hånd om - men det siger desværre nok også noget om de andre lande i undersøgelsen - og det skal der så også tages hånd om.

Kategori: ,. Bookmark permalink.

8 Kommentarer til De damer - tillykke!

 1. Den herre.. Tak.. :-) Der skal tages hånd om alle former for vold.

 2. Velbekomme og det er det der skal, Inge. Men jeg blev godt nok chokeret over, at der under fernisen er så meget vold mand og kvinde imellem hertillands...

 3. Og så skal vi for en ordens skyld lige huske, at der også har været journalistiske skriverier om den omvendte vold, hvor d'damer tæver deres samlever, så han må søge tilflugt på mandehjem osv. Så måske er ligestillingen alligevel ved at falde på sin skæve plads på det område?! I øvrigt klæder det bloggen med en bar dame... (for nu at komme med en upassende kommentar i dagens anledning...)

 4. Tak for komplimenten, Capac. Hun er lånt fra WikiPedia - bare for at udrydde alle evt. misforståelser.

  Appropos, så har jeg lige siddet og set fantastiske Ove Sprogøe i 'Den Forsvundne Fuldmægtig'. I sådan et liv og ægteskab har 'volden' en anden karakter - men der er ingen tvivl om dens invaliderende effekt på hovedpersonen.

 5. Ja, hun er på linje med gamle dages Dallevalle-undertøjsreklamer. Hm. - Og ja, vold har mange udtryk. Den forsvundne fuldmægtig var offer for den tids 'strukturelle vold'. I dag ser den anderledes ud - stress osv.

 6. http://www.manteufel.dk/slaet-hjem-af-penis.html

  kærlig knytnæve

 7. Point taken, Regitze. Men jeg forbeholder mig retten til at tvivle på EUs og andres undersøgelser - det har PISA og OECD opdraget mig til. Når bundlinien bliver serveret uden omsvøb, så rejser det altid en masse spørgsmål. Der gælder f.eks. den gamle udmelding fra Østerbroundersøgelsen, at rødvin er 'god alkohol' og øl er 'dårlig alkohol'. Det viste sig selvfølgelig at folk på Østerbro generelt lever sundere og ikke drikker øl!!!

  Når det er sagt, så er det klart at der er et problem. Et problem der kræver italesættelse. Og Manteufels påpegning af at samtalen bliver skudt ned i medierne er et første skridt på vejen - vi håber den efterlader en dårlig smag i munden på dem der kvalte debatten i opløbet.

 8. ... undersøgelser har det med at mangle validitet.

  "Er De holdt op med at slå Deres hustru?"

  frit efter Kafka.

Skriv en kommentar