The High Line

Man tager en jernbane, hænger den syv til ti meter op i luften, bruger den en årrække, sløjfer brugen af den og diskuterer i 50-60 år, hvad man skal gøre ved den - for endelig at lave en park. En park der hænger syv til ti meter oppe i luften, som smyger sig imellem husene, forbi køkkenvinduer, altaner og franske døre ind til stuerne.


Ved skiftesporene udnytter man pladsen og laver diverse boder med servering eller indretter et teater, hvor trafikken på 10th avenue nedenunder udgør forestillingen.


Der er tænkt på alt. Vi går turen i 32 graders varme og møder dette syn. Straks smider vi skoene. Rislende vand der løber ud i en miniature eng.


Videre ind under trækronernes skygge. Vi går imellem de gamle spor...


- for at stige ned 2,5 km længere oppe på Manhattan.


Jep, vi er i New York. De kan det der med at indrette byrum på Manhattan. Men de har også så meget by at tage af.

Kategori: ,. Bookmark permalink.

5 Kommentarer til The High Line

 1. Øv, vi nåede ikke The High Line. Jeg vidste bare, det var en fejl ...

 2. AJ! Nu er jeg nødt til at tage tilbage til Newjorg jo.

  Tak for tippet!

 3. Hedder det "The High Line" - det er et meget godt navn. Som du siger har de by nok at tage af. Det er jo en fascinerende ide. Jeg har læst om at Time Square er blevet gågade, har set lidt street view på GoogleEarth, lidt byhaver, lidt det ene og det andet. Kommer i tanke om at min mor syntes at New York var en grøn by (allerede for 20 år siden).

  Det er underligt synes jeg, at New York har været druknet i affald men har fundet løsninger på de fleste problemer. De er vist ikke helt færdige med planer for det store affaldsområde Fresh-Kills.

 4. Fantastisk idé - og at man så fører den ud i livet!

 5. Den står der endnu, Fruen i Midten. Så næste gang...

  Uden Relevans, det er klart et besøg værd (NYC trækker, når man først har indåndet 'newyorkerånden'.

  New York er en dejlig by Donald. Og mandag er ligeså ildelugtende i sommervarmen, som den altid har været på grund skraldesække sstillet ud på gaden. Coloplast eller hvem det er der laver vores affaldscontainere har et jomfrueligt marked her.

  Eric, det er lige det. Og så efter kun 50-60 års overvejelser.

Skriv en kommentar