Afrikasjov

Er det et tegn på dekadence, at vi skal underholdes til at sms'e penge til værdigt trængende afrikanere, med en indbygget mulighed for at vinde en bil eller få vores navn på rullelisten over generøse givere. Det tror jeg.

Sådan kan der også se ud i Afrika (her Nairobi). Jeg ved det, for jeg har selv været der.

Der larmes en del op (især fra liberalister) om at hvis vi donerer den slags over skatten, så bliver vi følelseskolde og mister vores medmenneskelighed. Men er alternativet, som vi så det udfoldet i fredags, mere 'medmenneskeligt'?

Jeg ved det nok vil blive opfattet naivt, men man kunne se sådan her på det: hvis alle indbetaler til en kasse, så genereres der et stort beløb, hvor folk, der ved noget om emnet, kan hente penge til at lave kvalificerede hjælpeprojekter. Man mister muligheden for at se de glade afrikanere i øjnene på skærmen, men er det ikke mere værdigt - eller har jeg fuldstændig tabt tråden?

Kategori: ,. Bookmark permalink.

6 Kommentarer til Afrikasjov

 1. "men man kunne se sådan her på det: hvis alle indbetaler til en kasse, så genereres der et stort beløb, hvor folk, der ved noget om emnet, kan hente penge til at lave kvalificerede hjælpeprojekter. ". Jo, det er vel en udmærket beskrivelse af skattesystemet!? Jeg deltager sjældent i de store populistiske indsamlinger. For det er uværdige både for almindelige donatorer - som du og jeg - og for modtagerne, der let kommer til at fremstå som 'ugens krøbling' à la dem i ugebladene...

 2. Peter Pedal

  De Konservastive lavede en omskrivning af Nannas 'Afrika'.

  Det måtte de bøde for.

  Men hvem samler ind til dem - altså udover Mærsk og co.?

 3. Jeg synes showene er utålelige, men på den anden side stamper de nok penge op, som ellers ikke ville blive givet. Jeg er ikke så flittig donor, som jeg nok burde være, men når jeg giver, er det via netbank og til organisationen, jeg har valgt. Den ved bedre end jeg, hvor hullerne er dybest.

 4. Ja, Capac. Jeg synes egentlig det gik meget godt dengang vi ordnede de ting over skattebilletten.

  Ligenu er det vist ikke penge der er problemet, Peter Pedal.

  Samme her, Erik. Du har sikkert ret med hensyn til de indsamlede penge, men jeg har det svært med hattedame-modellen, som Cepos en overgang argumenterede, eller lod argumentere, for.

 5. der bliver alt for mage arbejdsløse DJØFer med det forslag - desværre, no-can-do!

Skriv en kommentar