Midt i en jazztid ...

Så kom det, Bryan Ferrys nye album, med egne sange og kompositioner udsat for 78 omdrejninger. En forsinket julegave til fru Gowings. Der er tale om 13 sange omsat til 20'er-jazz - vel at mærke med den rigtige 78'er-sound. Sange som Love is a Drug, Avalon og Slave to Love udsat for trompet med dæmper, saxofon- og klarinethvirvler, tung gulvbas og lette trommer med whiskers, forstemte klaverer og rytmisk banjo. Club-atmosfære? - Oh yes! - Cigaretrøgen formelig vælter ud af højttaleren og svider i øjnene.


Der er ingen vokal, hvilket umiddelbart kan virke skuffende, men et par numre inde så er universet etableret og musikken taler. Soloer, imaginære stående musikere, der høster imaginære applaus. Herrer i kjolesæt eller store jakkesæt, bløde hatte, damer i små kjoler, små hatte, charleston og biler med svungne former. Dørmænd i uniform, borde, gardiner fra gulv til loft og dansegulv. Bryan Ferry har begået en genistreg i anledning af sit 40 års jubilæum.

Lyt her.

P.S. Tak, Capac!

Kategori: ,. Bookmark permalink.

7 Kommentarer til Midt i en jazztid ...

 1. Åh ja, lyden af det forrige årtusinde... dengang mænd var mænd og kvinder stod i køkkenet, når de ikke lige maskede silkestrømper op.
  Tusind tak for den hyggelige julesammenkomst den 24. - og for julekalenderen som er rånydt uden modydelser af nogen art :-)
  Godt nytår til de herrer!

 2. Og godt nytår, Ditte. Og velbekomme :)

 3. Nogen bedre anmeldelse kan Bryan Ferry næppe få. Du beskriver stemningen af 20érne, så det er som at være der selv. Det kunne være jeg skulle få fat i skiven...

 4. Det er en helt speciel musikalsk oplevelse, Stegemüller.

 5. og røde lampetter!
  og det, Stegemüller siger!

 6. Har lige hørt hele molevitten på Spotify, og orkestret har helt sikkert haft en fest med at lave albummet. Men jeg savner nu Bryan Ferry på hans nye album ...

 7. - Og røde lampetter, Regitze.

  Måske, Cummings, men hvad siger du til nummeret Avalon i 20'er forklædning? Jeg synes, det er et hit!

Skriv en kommentar