Crisis? What Crisis?

Familien Gowings har været i det spanske - nærmere betegnet: Katalonien. Det har flydt med mælk og honning i form af sherry og tapas. Solen har været med os - hvis I har undret jer over, hvor den var henne - og jeg har igen lært at sætte pris på morgen- og aften køligheden. Den kølighed der er så livgivende på de kanter. Krisen? hvad for en krise? Vi øjnenede den ihvertfald ikke i vores del af Spanien. Men dels er Katalonien en rig region i landet, dels er turistbyerne vel selekteret for i kraft af en vis overlevelsesevne, idet indtægterne er skævt fordelt på året. Hvilket de stadig er - krise eller ikke krise. Der var ingen tegn på at resten af Europa ikke gad lege med med spanierne, bare fordi de ikke længere kunne betale for sig selv - heldigvis.

Vi har været i det spanske før - mange gange efterhånden - og jeg vil gerne slå et ekstra slag for vores landsmand, gamle HCA, der i rejsebeskrivelsen 'I Spanien' har begået noget af det ypperste inden for genren - og tilmed i sit eget forfatterskab.


Man ser jo et og andet i det fremmede. Bl.a. må man sige til dem, der mener at Europa er tillukket og har nok i sig selv, at der kan ikke være en eneste pan-fløjte spillende indianer tilbage på amerikanske kontinent. Man kunne ikke sparke sig frem for dem i det spanske. Men det nordlige katalonien er også hjemsted for hele tre Salvador og Gala Dali seværdigheder; sommerresidensen i Portlligat, slottet i Púbol og ikke mindst det ombyggede teater i Figueres (- det med taxaen som det regner indeni, når man putter en euro i møntboksen). Billederne og de skøre skulpturer kender I jo - men hvad med denne Datsun 180B, der står parkeret i haven ved slottet i Púbol?


Af æstetiske grunde holder vi billedet her i sort/hvid - men bilen er i virkeligheden ligeud orange.

Kategori: ,. Bookmark permalink.

11 Kommentarer til Crisis? What Crisis?

  1. Nå det er jer der har haft solen.. Hvor er det betænksomt af jer at tage den med hjem til os solhungrene nordboere som har holdt hjulene i gang herhjemme, mens andre har været ude og føjte.. :-)

  2. Kan kun applaudere Inges kommentar: Hvor betænksomt af jer et tage solen med hjem!

  3. Og det orange skinner lige igennem med solen. Spaniens solbeskinnede kyst er og bliver vidunderlig!

  4. Inge og Eric, vi tog den med ned, når I nu alligevel skulle sidde og glo ind i en skærm - eller hvad i nu laver, når I holder hjulene igang :)

    Tina, jeg var nødt til at sy din kommentar om, da dit kontrafej stjal al opmærksomheden i kommentarfeltet. Jeg ved ikke hvad der sker, men måske er billedet for høj opløsning eller hvad ved jeg?

    Anyway Tina, du har så evigt ret i alt omkring orange, solen og spaniens kyst :)

  5. velkommen hjem fra Sherry!

  6. Takker, takker. Frisk fra fad!

  7. Hvis jeg nu låner 17 millioner kroner af dig Gowings (jaja, jeg ved godt at du ikke vil låne mig dem, men så låner jeg dem bare af Leman Brothers), så er jeg rig, ikke? så køber jeg Strandvejsmøllen, som jeg altid har holdt så meget af at se på, og måske også kroen overfor, og måske bliver der også råd til et lille sejlskib, så jeg kan undersøge Hveen når solen skinner. Hvem skulle tro at jeg var en forgældet plattenslager, som ikke tjente en krone på at lade andre lave mad på kroen?

    Landbruget i dets mange skikkelser sørger for, at vi får mad alle sammen, men det økonomiske system, som sørger for at vi kan dele med landmændene ved at lave biler og mursten m.v. som de også har glæde af, dette økonomiske system er kommet ud af normal-situationen fordi nogle svindlere har belånt værdiløse ejendomme og brugt pengene. Men så længe de bruger pengene og de arbejdsløse blev gemt væk i forstæder, så ser det stadig rimeligt ud, så ser det ud som om folk er vældig rige.

    Det er bare mit bud på et forklaringsbillede :)

  8. Enig Donald, men der er den hage at gælden også ligger massivt hos landbruget. Landmænd skal ikke valuta-spekulere eller investere i vindmøller for 300 gange den værdi deres jord og produktionsapparat er værd. Jeg græder krokodilletårer, hvis det ikke var fordi de trækker mig med ned også.

    Ved min deltagelse i et grundlovs arrangement iår hørte jeg bl.a. økonomen Jesper Jespersen fra RUC. Han har lige skrevet en bog om finanskrisen og sagde nogen almindeligheder om at betalingsbalancernes tilstand i Europa ikke var klar til indføring af euroen. Det interessante var at han sagde det før det gik galt...

  9. Jeg kender ikke så mange landmænd eller statistikker på landbrugets investorer, at jeg kan udtale mig generelt; jeg synes at Farmers naturjournal (http://farmer.smartlog.dk/) fortæller om landmænd, som både tænker på forretningsmulighederne og ansvaret, med lige stor interesse for lånemulighederne, indkomsten, naturen og for de mennesker, som har haft erhvervet op igennem årene. Jeg tror vi oversaver den gren, vi sidder på, hvis ikke landbruget får mulighed for at investere. Selvfølgelig skal tåbelige investeringer minimeres, og hvis de er så tåbelige, at landmanden går fallit, så er det en katastrofe for både landmanden og for os andre. Det er jeg med på.

    Jeg har ikke billedet af en løsning, men den gamle model, hvor landmanden lånte penge baseret på en forretningsmodel og holdt banken orienteret, ligesom banken orienterede hans forretning om muligheder for låneomlægnigner m.v. - det er måske stadig den bedste løsning.

    MvH Amatør-økonomen :)

  10. Hov, jeg glemte at kommentere på JJespersen, jeg kan godt lide at han tager del i debatten og prøver på at fremme de synspunkter, som François Hollande har markeret så kraftigt som muligt.

    Det virker som om Jespersen prøver at påpege, hvor langt man kan stole på økonomernes skråsikre redegørelser, hvor meget der er politik og hvor meget der er selv-iscenesættelse.

  11. Det er altid et andet billede der tegner sig, når det kommer til enkeltpersoner; jeg er ret sikker på at Farmer ikke føler sig truffet af mine skriverier. Og ja - det er forfriskende med en økonom der gentagent pointerer at økonomi ikke er en eksakt videnskab og at økonomien er godt sammenvævet med den politik der føres.

Skriv en kommentar