Djævelen i detaljen

Det formelig flyder over med begejstring over de myreflittige og investeringsvillige kinesere fra dansk politisk hold i disse dage. Kina begejstringen vil ingen ende tage.

Søren Pind har ifølge Information slået til lyd for, at pressen skal dæmpe sig, tillade ro til eftertænksomhed og lade være med at afdække alt, der ikke lige tåler dagens lys - altsammen for at fremme kvaliteten i den politiske proces.

Tankerne skulle være fremsat på Facebook, hvor Søren Pind for at eksemplificere effektivitets stigningen i den politiske proces når pressen 'holder sig i skindet', fremdrager imponerende politiske præstationer erfaret under sit nylige 'pressefrie' ophold med udenrigspolitisk nævn i Kina. Godt nok har Kina et problematisk forhold til menneskerettighederne, men -. Således skulle Kina have lagt 14.000 km skinner til højhastighedstog i modsætning til USA's 0 km.

Her fra indvielsen af en af datidens kraftpræstationer, nemlig en 'Autobahn' - ikke i Kina, men et andet sted for ca. 80 år siden. Også her kunne politikerne koncentrere sig om arbejdet uden hele tiden at skulle stå til ansvar for pressen (det skal lige nævnes, at også dér var der nogen problemer med menneskerettighederne). Herren, der står op i motorkøretøjet, er anonymiseret med en sort bjælke over ansigtet, men hans identitet er redaktionen bekendt.

Man erindrer begejstringen hos Søren Pinds forgængere over lignende kraftpræstationer i tider og på steder, hvor pressen også lod politikerne i fred. Uden sammenligning iøvrigt - velsagtens.

Kategori: ,. Bookmark permalink.

11 Kommentarer til Djævelen i detaljen

 1. "Politikerne der står ikke til rådighed for offentligheden. Man agerer, og pressen refererer. En årlig vækst på næsten 10 pct., og et stærkt tvivlsomt forhold til menneskerettigheder, som vi kender dem, samtidig med landet er på vej til at blive verdens største økonomi."

  Ja, meget slående koblinger. Måske er begejstringen i et ungt og følsomt sind forståelig.

 2. Ja, Eric. Søren Pind er en politiker der virkelig gør at vi kan sove roligt om natten.

  "...Pressen refererer...."

  Jeg tror, vi lader den stå et øjeblik.

 3. Det minder mig om - næsten uden relation til emnet - at man har fundet ud af at danskerne byggede 20000 gravhøje uden hjælp fra bulldozere i løbet af ganske få årtier.

  Og det minder mig forresten også om at det motorvejsnet, som der var afsat plads til dengang i min barndom i 50'erne tydeligvis stammede fra den anonymiserede herres undersåtter.

 4. Kunne vi ikke exportere Pind til Kina? Eller er det synd for Kineserne?

 5. Det sidste var en mulighed, Donald.

 6. Peter Pedal

  Husk at Søren Pind (og Søren Espersen m. fl.) er provokatør.

  (Thi) de vide hvad de gøre.

 7. For en gangs skyld er jeg ikke enig med dig, Peter Pedal. Jeg tror egentlig ikke Søren Pind ved, hvad han egentlig har sagt her...

 8. Peter Pedal

  -> Gowings: ja, du ved nok mere om sagen end mig. Og normalt skal man jo ikke give provokatører for meget opmærksomhed - men andre gange skal man måske råbe vagt i gevær.

 9. Jep, Peter Pedal, nogen gange må man kalde på vagten..

 10. Peter Pedal

  Check evt. http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Film.aspx?filmID=v1015215

  Men altså kun evt.

Skriv en kommentar