En filmelskers trængsler

Det er med dvd'er som med bøger. De tager plads op i reolen, og de har det med at formere sig, indtil reolen er fyldt op, hvorefter de i al ubemærkethed breder sig til alle hjemmets ledige flader og gemmesteder. På et tidspunkt må man gøre noget, hvis man vi undgå at blive levende begravet i dvd'er.

For et halvt års tid siden fik jeg løsningen serveret på et sølvfad i en mail fra Amazon. Som tak for at jeg var den vedholdende kunde, jeg nu engang var, ville man forære mig en måneds gratis medlemskab af en dvd-baseret filmklub, som hver måned herefter for et yderst rimeligt beløb ville låne mig de film, jeg bestilte. Den særlige attraktion var, at jeg kunne have filmene til rådighed, så længe jeg lystede og returnere dem, når det passede mig.

Det kunne ikke være bedre, så jeg slog til, og måned efter måned har jeg nydt godt af arrangementet og frydet mig over, at dvd'erne omsider er holdt op med at hobe sig op og fylde alle ledige hulrum i privatboligen ud. Men der er én lille ting, der undrer mig – især i betragtning af, at der er tale om en helt igennem lødig og respektabel filmklub, som formidler film af prima kvalitet: Navnet! Jeg er kort sagt godt og grundigt træt af det smørrede grin, hvormed det kvindelige postbud hver gang overrækker mig pakken, hvor der som afsender med kæmpe bogstaver står LOVEFILM.

Kategori: ,,. Bookmark permalink.

10 Kommentarer til En filmelskers trængsler

 1. Lyder som en fortrinlig filmordning, og hvad postbudets hjerte er fuldt af ...

 2. Tak, Eric. Der kan selvfølgelig også være den forklaring, at jeg lider af fremskreden paranoia, men skulle vi ikke se bort fra den ...

 3. haha:) diskret indpakkede und alles?
  er det så nu jeg gerne må fortælle om dengang jeg arbejdede med at tilpasse høreapparater på privatkunder på en klinik hvor postbudene i begyndelsen, når vi fik varer sendt med posten fra en virksomhed i Tyskland, sloges om at blive den der bragte pakkerne ud til 'Den Private Horeklinik'?

 4. Peter Pedal

  Lovefilm har fucket både mig og min ven i forbindelse med et tilbud, som viste sig at være for godt til at være sandt.

  Min ven valgte at lave en kreditkort-chargeback - altså: Han forlangte sine penge tilbage.

  I øvrigt er det jo fuldstændig oldnordisk at fragte DVD-plader rundt i kuverter, når man i stedet kan få filmen leveret gratis via et kobber-kabel. Man kan endda i nogle tilfælde få dem i højere kvalitet end DVD. Men jeg ved, at du er nostalgisk, så hva' faen.

  Jeg ville måske gøre det samme, hvis jeg så films på et fjernsyn.

 5. @Regitze: Ja, det er nu! Danke sehr :-)

 6. @Peter Pedal: Jeg må skuffe dig med, at jeg intet har at sige Lovefilm på ud over det anførte. Og i øvrigt: Film skal ses på et dybskærms-tv.

 7. Man skulle tro der var en eller anden i marketing, der kunne se problemet?

 8. Peter Pedal

  Ligesom man har http://en.wiktionary.org/wiki/pester_power må man vel også formode at kvinder har en vis indflydelse på husstandenes leje af film.

  Og for at få kvinderne med på at husstanden lejer en film - ja, så kalder man det Lovefilm. Eller hvad?

  PS: Damn, jeg er glad for, at jeg skriver under dæknavn. Jeg kunne dog godt tænke mig et nyt pseudonym - evt. til brug ved kontroversielle postings. En kvinde i blogland kalder sig bitterfissen, men jeg er ikke bitter - jeg er pt. glad, og jeg er en mand. Så hvad skal jeg kalde mig?

 9. Hvad er dybskærms-TV? En fladskærm som ikke sidder på en laptop, gætter jeg, og med passende antal tommer fra den ene til den anden side.

  Jeg er lidt forbavset over den ordning, det lyder godt. Jeg har desværre ikke fundet timer nok i døgnet til at se andet end DR-K og YouTube :)

 10. @Gowings: Tja, men nu ved man jo ikke, hvem der er marketingchef i det foretagende ...

  @Peter Pedal: Din teori om filmklubbens navn kunne sagtens tænkes at holde stik. Men hensyn til nyt dæknavn har jeg ingen ideer på stående fod, men det er vel ikke kun første led af den berygtede kvindelige bloggers pseudonym, der ville passe dårligt til dig.

  @Donald: Ja, jeg synes det er en fin ordning. 'Dybskærms-tv' er såmænd bare en eufemistisk betegnelse for et godt, gammeldags og håbløst forældet billedrørsfjernsyn som mit :-)

Skriv en kommentar