Kom nu ind i kampen, gamle mand...


Jeg diskuterede politik idag med en ung medarbejder. Vi er ikke af den samme politiske observans. - Det er lidt, som om tingene er blevet vendt på hovedet i mine omgivelser. Nåh, men vi stod der og diskuterede og så sagde jeg noget, der fik ham til at stoppe op og sige: "Nu trækker du jo følelseskortet! - Jeg vil da også gerne have, at alle har det godt - det er der bare ikke råd til!"

Så i virkeligheden - kunne jeg forstå - så diskuterede vi altså slet ikke politik. Vi diskuterede indtægter og udgifter.

(...Så var det jeg kom til at tænke på den her...)

Kategori: . Bookmark permalink.

6 Kommentarer til Kom nu ind i kampen, gamle mand...

 1. Spurgte du den unge mand om han kendte The old man and me.. :-)

 2. Næh, jeg så bare mig selv siddende med en fiskestang i en båd der driver ned ad floden... :)

 3. Ja, politik synes at være reduceret til kampen om, hvem der skal have det skidt, for at andre kan få det endnu bedre.

 4. ja, eller sagt på en anden måde, helt banalt: kan man være sin egen lykkes smed, uden at der så er andre, der ikke kan...

 5. Jeg kendte ikke sangen og kan ikke rigtig forstå hvad han siger/synger, dejlig rytme og Google kan måske hjælpe ... lidt

  Hey, old man, are they biting today?
  Now here we've got a thing that keeps on rolling
  It ain't heavy, don't take it that way
  The old man and me, we got a good thing going
  He gets his fish an' I sit all day

  Jeg kan godt se dig sidde i en båd og nyde dagen :)

  Med hensyn til den unge mand lider han af angst, ligesom en del i min generation led under en så stor angst for atomkrig at de ikke så det politiske spil klart. Man glemte at "atommarcher" kunne misbruges af dem, der faktisk udgjorde trusselen.

  Den unge mand er nok bange for, at han ikke kan få familie og en god bolig fordi der er flyttet så meget rundt på økonomien de sidste år, så det er blevet vanskeligt for unge familier at klare sig. Der er til gengæld også sket gode ting: min generation kunne fx. risikere at blive ansat som timelærere uden ret til pension, ferie eller noget som helst andet end en usikker deltids-løn og usikker genansættelse hver sæson.

 6. J. J. Cale har længe været en favorit. Og hans billede her af den gamle Gowings med klapbukser, stråhat og majspibe siddende i sin robåd med en fiskestang (uden krog - så man ikke bliver forstyrret) og drive ned af floden - det er et dejligt fremtidsperspektiv :)

  Jeg må sige, at lige præcis den branche/lokalitet, som den unge mand så brændende ønsker at blive en del af, ikke tilbyder en tilværelse nævneværdigt anderledes end det du beskriver for din generation (og min egen) - så på den måde er alting, som de var i de gode gamle dage :)

Skriv en kommentar