Ved årsskiftet...

Fra imorgen går vi ind i det år, der bærer i sig hundredehalvtredsindstyvendeåret for tabet af Sønderjylland og Slesvig-Holsten, hundredeåret for første verdenskrigs udbrud, halvfjerdsindstyvendeåret for landingen i Normandiet (D-dag) og ikke mindst: det halvtredsindstyvende leveår for undertegnede. Man kan sikkert, hvis man leder længe nok, finde andre næsten ligeså skelsættende begivenheder. Men lad det nu blive ved disse få udvalgte vigtige hændelser, og lad os glæde os til og se frem til et nyt år, med alt hvad det må bringe af håb om forandring til det bedre, i den gamle slidte verden vi opholder os i.


Herfra skal der lyde en opfordring til os alle om at handle lidt mere mod andre, som vi gerne vil behandles af dem. Og du kan stadig nå det Helle; du kan rive den tumpede embedsmandstale i stykker og skrive en ny. Du har hele dagen og natten med. Vis at du tør føre politik uden prügelknaber. Lad være med at hænge de arbejdsløse ud og tal pænt om befolkningen - os allesammen. Så kan det være meningsmålingerne vender. Og kære Annette - gå af; det bliver bare værre. Spørg selv Morten.

Det nye år vil helt sikkert også gemme på spændende oplevelser for redaktionen: både ude i landet men også på hovedstadens frokostrestauranter. Det ser vi frem til. Og vi ser frem til at underholde jer og skrive om løst og fast her på siderne og se hvad der rører sig på jeres sider. Mænd af Betydning ønsker alle et lykke- og helsebringende dejligt 2014.

Rigtigt godt nytår!

Kategori: ,. Bookmark permalink.

13 Kommentarer til Ved årsskiftet...

  1. Tilslutter mig opfordringerne og glæder mig til et nyt år med spændende begivenheder. Én af dem bliver åbenbart en kendt persons indtræden i de voksnes rækker... :-) Rigtig godt nytår!

  2. De voksnes rækker, ja. Det må så være fjerde-femte gang det sker Mia :) Og godt nytår tilbage. Du har også en del ting at se frem til, forstår jeg.

  3. Hvad angår modet, er jeg pessimist, desværre, men på forhånd tillykke med dit private runde år. Noget er der at glæde sig til.

  4. Hørt hørt ...
    og rigtig godt nytår :-)

  5. Kære Eric, det kan kun gå fremad - man kan få den lumske tanke at regeringsskifte ville være til det bedre: en Løkke-ledet regering ville ikke turde - eller kunne ikke gennemføre - hvad ulven i fåreklæder som leder dette land p.t kan få igennem.

    Jep, og rigtigt godt nytår til dig, Per.

  6. Godt Nytår!
    Jeg troede du var ældre siden du har oplevet så meget respekt for aftenen 4-maj og fordi du har set lysende i vinduerne - det ebbede jo ud efterhånden. Men der hvor din far kørte hen var det måske ikke ebbet så meget ud, eller også kom du til at skrive forkert om hvad det er for en rund dag, som du skal fejre.

    Hundrede-halv-tredie-sinde-tyve -> Hundredehalvtred*sind*s*tyvende år for krigen syd for Sønderborg, ville jeg nok skrive, men først og fremmest kommer jeg til at tænke på om det ikke er her, at jeg har set at Slesvig - Holsten ikke specielt "tilhørte" Danmark. De to provinser er hovedsageligt tysktalende opland til Hansestaden Hamburg, og de var vist ikke særlig begejstrede for at høre under Danskekongen. Men nok om det - jeg blev bare forvirret.

    Jeg så at Tom Buk Swienty's bøger lå parat til julegaveindkøbene i boghandlerne. Måske er det fordi man ønsker at forstå, hvordan Danmark kom til at se så underligt lille ud, en prop i Østersøen, med en hovedstad i den forkerte ende af landet? Men det er pga. geofysiske-klimatiske forhold. En hovedstad skal ligge lunt.

    Tænk hvis Helle virkelig smed embeds-talepapiret og spin-doktorerne på porten! Gad vide om hvad der så ville være tilbage. Men jeg håber at hun har set, hvad klokken er slået.

    Tak for de gode tanker om, hvad der gerne må ske i det nye år!

  7. Tak for rettelsen. Jeg har tydeligvis været temmelig skizofren omkring stavemåden. I tredserne var der stadig respekt om 4. maj, men da levede folk der havde oplevet krigen jo også stadig og mange var i deres bedste alder. Slesvig dansk, Holsten tysk, sådan oplever jeg at mange så det i 1920, men det gik jo ikke sådan fremover.

    Godt nytår, Donald.

  8. Tak, Gowings – i lige måde, knægt!

  9. Jeg tilslutter mig opfordringen, omend jeg ikke gør mig særlig store forhåbninger om politiske ændringer her til lands.

    Jeg nøjes med at råbe i kor med tyskerne: Wer hat uns verraten? Sozialdemokraten!

    Godt nytår!

    :-)

  10. Det er rigtigt, Henriette, men sålænge selv det mest spinkle håb lever...

  11. Tak skal du have og godt nytaar til jer ogsaa. :)

  12. Slesvig dansk - ja, en del af det, jeg har forstået det sådan at man før afstemningen havde lagt en linie efter studier af forholdene. Problemet med Flensborg var dog politisk, den var jo fortysket af Bismarck med hård hånd (eller skrappe regler) og man ønskede ikke at rulle det tilbage, forstå det hvem der kan - sådan har jeg forstået det.

    Hvis der virkelig var grobund for danskhed (det er jeg som sagt ikke sikker på) kunne man vel også efter WWII have frigjort Slesvig fra Holsten, så området kunne være som Færøerne? De kan jo selv derovre :)

  13. 'Slesvig dansk' var set fra danske agitatorers side. Store dele af det - eller rettere hele området, som vi idag kalder Sønderjylland, var oprindeligt Nordslesvig. Agitatorer der rejste rundt i grænselandet før afstemningen håbede at kunne få Flensborg over. Der var også kræfter der virkede for at Slesvig (Flensborg) skulle tilbage til Danmark efter anden verdenskrig. Lykkeligvis forstod Danmark ikke at udnytte situationen.

    http://genforeningen.sonderborg-slot.dk/baggrund/resultatet/

Skriv en kommentar