Låge nr. 16: En mand af betydning VIII

Herrebeklædning er ikke, hvad den har været, og siden sidste verdenskrig er det gået stejlt ned ad bakke. Helt galt står det til i dette årtusind, hvor tøjet er blevet mindre og mindre, og nu kan man se selv voksne mænd gå rundt på tændstikben i jeans, der er så stramme, at det er kritisk for blodomløbet og slægtens videreførelse, og i små stumpede jakker, der ser ud, som var det de sørgelige rester af den konfirmationshabit, de for længst er vokset ud af.



En mand af betydning går i rummelige, dobbeltradede habitter som afbildet ovenfor, og som Gowings og jeg – desværre som de eneste i selskabet – havde valgt at iføre os til Mrs. Gowings' flamboyante fødselsdagsassemblé i forgangne måned, om hvilket der stadig går frasagn. Det turde være overflødigt at nævne, at vi kun mødte beundrende blikke i forbindelse med vores påklædning, som fik flere af gæsterne til at drage paralleller til andre elegantiers:



Vi dansede dog hverken på bordene eller i sofaerne ved den nævnte lejlighed, men vi er ikke i tvivl om, at samtlige herrer i selskabet ilede hjem straks efter festen for at skrive en dobbeltradet habit med blafrende bukseben på ønskesedlen.

Kategori: ,,. Bookmark permalink.

4 Kommentarer til Låge nr. 16: En mand af betydning VIII

  1. Det bliver en dyr jul; herreværelse, habit, paraply og fyldepen. Og nydelige lommetørklæder ikke at forglemme!

  2. Ja, ja, Fruen i Midten, men betænk, at det kun er jul én gang om året!

  3. Flot ser det ud! Man får jo lyst til at se, om de ledsagende damer levede op til habitterne.

    Det næste må naturligvis blive et crash-kursus i standarddansene.

  4. Nu må vi se, Rasmine – måske til næste jul!

Skriv en kommentar