Låge nr. 8: En mand af betydning IVHermed nåede vi så til sidste led i Gowings' imposante besværgelse: 'Skæg for sig og snot for sig'. For ingen jakkebærende mand med respekt for sig selv og af blot den mindste betydning forlader sit hjem uden et lommetørklæde i brystlommen. Der er kort sagt tale om et obligatorisk punkt på ønskesedlen, men den korrekte fremtoning kræver naturligvis håndelag:Som nævnt forudsætter et forskriftsmæssigt foldet lommetørklæde i brystlommen en herrejakke. Men selv uden jakke bør enhver gentleman have et lommetørklæde på sig, eksempelvis i bukselommen. Ikke for at snyde næse i det (her henviser vi til dette velkendte produkt) men for at være forberedt på den situation, han før eller siden vil havne i, nemlig at en borddame – det være sig i eller uden for hjemmet – uden forudgående varsel overraskes af næseblod. Her vil den snarrådige verdensmand straks fremdrage et kridhvidt, ubrugt lommetørklæde og række sin borddame det med den henkastede, men selvfølgelige bemærkning: 'Behold det endelig!'

Det siger dog sig selv, at effekten af denne gestus vil svækkes betydeligt og kun gøre ringe indtryk, såfremt lommetørklædets ejermand sidder i skjorteærmer, fordi han ikke har gidet ulejlige sig med at iføre sig en sømmelig jakke.

Kategori: ,,. Bookmark permalink.

5 Kommentarer til Låge nr. 8: En mand af betydning IV

  1. Sikke noget snyd! Mon man så rækker sin blødende borddame lommetørklædet med pappet i?

  2. @Rasmine: Nej, da! Man har selvfølgelig to lommetørklæder: Ét i brystlommen til at understøtte sin spændstige fremtoning og ét i bukselommen til førstehjælp.

    @GoodKnight: Sådan skal det være!

  3. Er et spidst foldet lommetørklæde i brystlommen ude?

  4. Ok jo, kære Gowings, men det er altid klogt at begynde i det små. Anything goes, så det er bare at begynde fra en ende af!

Skriv en kommentar