Låge nr. 10: En mand af betydning V

Som sagt viser en mand af betydning sig aldrig uden at være ulasteligt klædt, det vil sige med en fyldepen i inderlommen, et lommetørklæde i brystlommen og aldrig uden at være perfekt barberet. Men selv den mest velklædte og -soignerede gentleman vil miste enhver autoritet, hvis han begår den fadæse at troppe op i upudsede sko. Derfor er det af største vigtighed, at han råder over sin egen skopudsekasse med tilhørende pudsegrej, hvilket ikke er det samme som en kasseret skotøjsæske, proppet til bristepunktet med indtørret skosværte i bulede blikdåser, aflagte tandbørster og pudseklude bestående af gamle sokker med hul i tåen. En mand af betydning har en til formålet konstrueret skopudsekasse, og har han det ikke, må en sådan uden tøven føjes til ønskesedlen. Det kan i den forbindelse ikke understreges kraftigt nok, at skopudsekassen bør være udstyret med en pedal, som er forudsætningen for en forsvarlig polering:



Når skopudsekassen (indeholdende læderbalsam, skocreme/skosværte i alle relevante farver, en påsmøringsbørste til hver farve, en blankebørste til hver farve og en professionel pudseklud + eventuelt lædersålsolie) er i hus juleaften, kan skopudsningen/poleringen begynde, og lad os for en sikkerheds skyld hurtigt repetere, hvordan det skal gøres:



Begynder du 1. juledag, skulle du med lidt ihærdighed gerne kunne føre dig frem i selskabets blankeste sko, når du når til nytårsaften.

Kategori: ,,. Bookmark permalink.

6 Kommentarer til Låge nr. 10: En mand af betydning V

  1. Well, You can tell a man by the shine on his shoes
    and it's looking so fine on a woman, too
    Shine on, Kiwi
    Kiwi lets Your pride shine through

    :-)

  2. @GoodKnight: Skal det forstås sådan, at det ikke er en del af din daglige rutine?

  3. Imponerende! Jeg har aldrig i mine livskabte dage set så blanke sko, når jeg ser bort fra laksko. Faktisk har jeg set laksko, der ikke var helt så blanke. Metoden skal da afprøves!

  4. Flid og tålmodighed har altid lønnet sig, Rasmine!

Skriv en kommentar