Velkommen til

»Uden hr. Pooters dagbog må ethvert soveværelse anses for umøbleret.«
Lord Rosebery, august 1910

Citatet ovenfor er fra Jørgen Stegelmanns danske oversættelse, En Mand af Betydning, af brødrene George og Weedon Grossmiths The Diary of a Nobody, der først gik som føljeton i det engelske satire-magasin Punch og siden udkom som bog i 1892.

Mr. Pooter, the nobody, er en fuldblods-britisk, stiff upper-lip, gennemsnobbet middelmådighed, der bor i London-forstaden Holloway beliggende øst for Hampstead Heath og nord for City, hvor han eksemplarisk passer sin dont som kontorist på et advokatkontor. Bogen beskriver i dagbogsform hovedpersonens genvordigheder med familie, venner og arbejde med en klassisk engelsk humor, hvis kombination af bidende ironi, men også kærlig indlevelse, gør denne bog til en bibel for anglofile i den ganske verden, uanset nationalitet. Bogen har den samme helsebringende virkning overfor hverdags-tristesse som kombinationen af en lænestol, et glas portvin (stort), en kamin-ild og udsigt til tusmørke over sne i haven, byens tage, eller hvordan nu ellers udsigten tager sig ud for dig, kære læser.

Denne side, eller blog om man vil, betitlet med inspiration fra bogen ovenfor, vil omhandle stort og småt som det opleves og refereres af os, Hr. Pooters bedste venner, og hvem ved måske kommer flere til?

I al beskedenhed
Cummings & Gowings

. Bookmark permalink.

Skriv en kommentar