Vores sensommer

Nu skal det heller ikke være fis og ballade hele tiden. Det var koldt imorges, rigtig koldt. Ihvertfald sammenlignet med hvordan morgenerne har været de sidste par måneder. Gowings gik også kold; med udsigt til 16 grader og regn på cykelturen blev der krøbet til korset og legemet itrukket fuldlængde benklæder. Det er rædselsfuldt at spærre stængerne inde første gang efter sommerens friluftsliv.

Det næstværste er at skifte klipklapperne ud med sokker i sandalerne. Gowings er heldig, fru Gowings er bedøvende med herremoderådets forskrifter for korrekt føring af sandaler.

Men altså tiden er inde, shorts'ne skal på plads i skabet. Måske kommer de frem for en kort bemærkning, hvis vi får lidt indian summer. Men ellers er det slut for denne gang.

På fredag drager redaktionen på sin årlige skovtur. Nogle år slår vi os sammen med redaktioner fra andre lødige organer. Sidste år var det 'Spejdernyt'. Og vejret var åbenbart bedre ved denne tid at dømme efter nedenstående billede. Såvidt jeg husker, var der vrøvl med GPSen og som man ser, er Cummings ikke helt tilfreds med situationen, imens jeg prøver at nordrette kortet. Så er det godt, der ikke er så længe til jul...

Kategori: ,. Bookmark permalink.

14 Kommentarer til Vores sensommer

 1. Peter Pedal

  Indrømmet: Det VAR efterårsagtigt på min cykeltur (22 km) i dag - og sidste uge måtte regnslaget på.

  Men, men, men: Er du ikke en (sol)lyseslukker?

  Måske er der en masse artige mennesker, der har fødselsdag i de kommende uger, og så får vi jo mere sol og sommer.

  Hvis nu vi allesammen tager paraplyen og regntøjet med, når vi går udenfor, så regner det nok ikke - er det ikke sådan, det plejer at være?

 2. Vi har lov at håbe, Peter Pedal. Faktisk ser det ud som om, at min favorit vejrprofet app. spår om lunere dage i næste uge...

 3. Peter Pedal

  Vejrprofet app? Fortæl mig, min gode mand: Kan du anbefale mig en app til at styre vejret?

  Jeg vil gerne have lunt men ikke lummert vejr i dagtimerne i morgen - og i morgen aften vil jeg gerne have et interval på ca. én time, som er lidt køligt, så jeg kan tillade mig at spise risengrød.

  Det er vel ikke for meget at forlange af disse nymodens apps?

 4. Først skal du danne en facebook-gruppe, for det må klart være et spørgsmål om at være mange, hvis vi overlader til flertallet at bestemme vejrafviklingen...

 5. Peter Pedal

  Egentlig er det jo alle jer, der futter store mængder af fossile brændstoffer af, som er årsag til den globale opvarmning, oder?

 6. Så det er faktisk os, man skal takke for den gode sommer, mener du...?

 7. Faktaboks: Biler står for 12% af den samlede CO2-udledning. Not much, really. Og så gider vi ikke høre mere om det, vel Gowings?

 8. Peter Pedal

  Det er taget til efterretning.

  Jeg tager det fulde ansvar.

  (I øvrigt tager jeg ukristeligt lange brusebade).

 9. Det er meget prisværdigt at lægge sommertøjet væk - det burde vi alle gøre med eller uden smil.

  Jeg ønsker redaktionen en god skovtur på fredag! Intet vejr er dårligt vejr hvis man er godt klædt på (sikke noget sludder, men det lyder pænt) :)

  Jeg er ikke helt sikker på at den "globale opvarmning" vil ytre sig i form af længere somre i Danmark, hvorimod jeg var ganske klar over, at bilernes udstødning reelt set er en mindre kilde til forurening end fx. opvarmning, fly og skibstrafik.

 10. Jeg takker for de gode ønsker på redaktionens vegne.

 11. Jeg ønsker også god tur!

  Jeg noterer mig samtidig Fru Gowings kloge holdning til sandalmode, som en af vejene til et lykkeligt forhold.

  Selv har jeg gennem tiden høstet megen anerkendelse for mit meget liberale forhold til, hvorvidt toiletbrædtet skal være slået op eller ned.

 12. Peter Pedal

  Ja, god tur - eller velkommen hjem - til d'herrer.

  Husk at drikke et glas vand i nat, når I står op og tisser - så kan I måske undgå at få morgenvånde og hovedpine i morgen.

  ..

  And on an unrelated note:

  For et par år siden gik jeg ud på græsplænen en dag i september og stod der i ca. en halv time - simpelthen for at nyde hvad jeg troede var den sidste sommerdag dét år.

  Det viste sig så, at der kom flere sommerdage det år - i september.

  ..

  Men alligevel: Hvor har jeg nu lagt min sweater og mine cykelhandsker?

 13. Professor Gowings er en kvinde med stort udsyn og mangel på interesse for ligegyldigheder, Henriette. Jeg forstår, at I er to alen af samme stykke...

  Vi klarede den, Peter Pedal. Og er der nogen der nyder, at året går rundt, så er det gamle Gowings.

Skriv en kommentar