Tillykke hr. Statsminister!


I dag fejrer Mænd af Betydning en af vort lands 'Founding Fathers', Jens Otto Krags 100 års fødselsdag. JOK var den sidste i rækken af statsministre, der stod for opbygningen af velfærdsstaten. Hans afløsere, til og med Poul Nyrup (ja, Poul Schlüter inklusive), var de sidste politikere på posten. Herfra gik Danmark i administrations-mode. De folkevalgte deponerede de politiske ambitioner og erstattede dem med egne ambitioner om magt og karriere. Ikke magt for politikkens skyld, men magt for magtens skyld. Det har givet et enormt råderum for embedsmændene i ministerierne.

Vi mindes dermed dengang den politiske debat og ambitionerne for nationen og borgernes liv og levned havde et vist niveau.

Fraklip:
"Og hvis De, Gowings, skulle nævne et eksempel på udviklingen, hvilket skulle det så være?"
"Ja, jeg erindrer en morgenradioavis for mange år siden, hvor en af de største historier var, at en folketingspolitiker krævede ændringer i formuleringen af selvangivelsen. Det blev mødt med en storm fra et samlet folketing om, at det var utidig indblanding i myndighedsopgaver - der ville ikke  være en, der havde løftet et øjenbryn idag. Der var også..."
"Ja, vi har vist lige tid til et eksempel mere, hvis der skulle.... "
"Man kan måske sige, at Helle Thorning Schmidt, hjulpet af de Radikales løfter til Lars Løkke Rasmussen & Co, er ved at vende tilbage til princippet om magten for politikkens skyld og ikke bare for magtens skyld. Se nu på dagpengesagen: det er ikke nogen populær sag. Og man nægter stædigt, at gøre noget for at dæmpe effekten af at man regnede galt i sin tid med, viser det sig nu, 1000% flere, der ryger ud af dagpengesystemet end først antaget. Det må man vist kalde politisk mod!"
"Ja tak, Gowings. Tak (- er der for helvede ikke nogen, der kan lempe den gamle mand ud af studiet! 1000%, Vorherre bevares)"

Kategori: ,. Bookmark permalink.

4 Kommentarer til Tillykke hr. Statsminister!

 1. Ja, tillykke og far velfærd!

  Warmduscher-generationen og afkom bør slå ørerne ud og lytte, når gamle mænd taler. Snart er det os, som skal ud og slås på Fælleden, ligesom Louis Pio.

  Jeg bliver træt bare ved tanken...

 2. Hvad kan jeg sige andet at give jer ret, nåe jo - ud med DJØF'erne

 3. Det undrer mig sommetider at man taler om at dept. har fået for stor magt; man skulle tro, at djøf-politikere havde bedre forstand på at styre en administration. Men det er jo nok ikke noget man lærer på universitetet.

  Til gengæld kan man håbe at departementerne forhindrer de værste fejltagelser, stænk-lapper, AMBI-1, og AMBI-2, egentlig en bruttoskat, men det måtte den ikke hedde, efterløn (både indførelse og afskaffelse) motorveje, IC4, Amanda, Polsag, Rejsekort - You Name IT.

  Men iøvrigt angående "sådan er det bare"-Vestager, så siger Preben Wilhjelm i "Det Gode Gamle Folketing" (R24 i dag, kan downloades) at det ikke er så underligt at når "Sohn og Sass, de to kvajpander" har sagt at R i hvert fald ikke skal have noget at sige, så var det lidt svært for "Hende Der Ikke Er Politiker" at sige til Vestager at hun gik for vidt.

 4. Ja, der er røget en hel børnehave ud med badevandet, Henriette.

  - Eller ihvertfald ind med politikerne, GoodKnight.

  Enig, Donald. Den kæphøje udmelding fra Socialdemokraterne og SF, baseret på et øjebliks positive meningsmålinger har godt nok været dyr: efterløn og dagpengereform. Begge aftalt inden valget og serveret råt for usødet for Socialdemokrater og SF'ere som regeringens politik...

Skriv en kommentar