Og nej - det her handler ikke om efterlønnen


Nåh, så kunne det køle lidt af...Les Paul, - nej jeg kan desværre ikke sige, at mit teen-age værelse var overklistret med elite-guitaristens kontrafej. Endsige at jeg vidste, at det var Les' 96-års fødselsdag idag. Men det ved Google, der har gjort en dyd ud af at fejre skæve jubilæer og fødselsdage, på en måde som illusterer, at der stadig findes et vist overskud derude i den ramponerede post-2008 verden. I den her optagelse kan man se Les og Mary Ford dele ud af deres overskud.

Jeg skal ellers love for at argumenterne i diskussionen om den del af "overskuddet", som vi omfordeler til de "værdigt trængende", har nået nye højder i graden af selvmodsigelse. Derudover synes det som om, at den indsigt i den menneskelige natur, der dannede fundament for velfærdsstatens indretning, er borte. Den indsigt der siger, at samfundssind kommer udaf ligeværd. At alle samfundsborgere er ligeværdige. Fattighjælp, alderdomsrente o.s.v - er almisser, nådsensgaver fra de rige til de fattige. Folkepension, SU, fri (ikke gratis - det er noget vrøvl) uddannelse, fri hospitals adgang o.s.v. - for alle, betyder en ligestilling af samfundsborgeren, høj- som lavindtægtsgrupper. Og ja, selvfølgelig betaler den der tjener flest penge så mest i skat.

Hvis hellerupborgeren skal synes, at det er OK at tingbjerg-pigen har ret til SU, så skal også hellerupborgerens dreng have ret til SU. Det giver selvfølgelig et højt skattetryk, men også øgede muligheder for tingbjergpigen, på bekostning af en lille reduktion i det lalleglade frie valg for hellerupborgeren.

Det er ikke så kompliceret inde i mit hoved, men jeg ved godt, at det kan gøres meget kompliceret.
Man kan sikkert også sige meget om Google - helt sikkert - men de er leveringsdygtige i overskud på en grå torsdag.

Kategori: ,. Bookmark permalink.

9 Kommentarer til Og nej - det her handler ikke om efterlønnen

  1. Ja man er jo nærmest nødt til at gå en tur omkring google hver dag, for at se om og hvad de nu har fundet af skæve mærkedage.. :-)

  2. Fantastisk klip, du har fundet med Les Paul og Mary Ford. Men kan alligevel ikke dy mig for at spæde til med Stan Frebergs parodi på The World Is Waiting For The Sunrise, hvor guitaren ender med at løbe helt løbsk (selv om Les Paul er dygtig, er hans spil altså også lidt komisk ...).

    Bortset fra det kan jeg kun tilslutte mig din bekymring og undren over udviklingen i den politiske debat. Den er mildt sagt rystende.

  3. @Gowings, din gamle socialist. Det er jo såre enkelt, som du selv forklarer det. Det handler om fordelingen af samfundskagen, om samfundssind og om at forstå skattepolitikken som solidaritetsfaktor (orv!). Rasmus Jarlov har fx ikke fattet en dyt, når man mener, at ham betaler skat med den ene hånd og får dem tilbage i den anden som børnepenge.... Men han er jo også konservastiv.Og de kan kun tænke: skattelettelser (for de rige).

  4. Sikke en skøn Doodle, Google har på i dag! Og så er jeg helt fornøjet med dit billede, fordi jeg i øjeblikket er ved at læse om Krag i 'Hils fra mig og kongen' :-)

  5. Inge, jeg har af samme grund valgt Google som startside i min browser - det er fantastisk at kunne proklamere Jules Vernes "et eller andet" fødselsdag :)

    Cummings, du sætter noget igang. Stan Freberg, Spike Jones og så kom jeg lige pludselig til at tænke på den her som vi har udvekslet før:

    http://www.youtube.com/watch?v=oYo7a0GZlZQ&feature=related

    Vi vil ha' søndag eftermiddagsfilmen tilbage!

    Capac, jeg vedgår mig gerne min indre (socialistiske) socialdemokrat, bare socialdemokraterne også ville gøre det...

    Madame,jeg tager pt. tilløb til Bo Lidegaards roste Krag-biografi, måske vi skulle bytte ved lejlighed og høre sagen fra to sider :)

  6. Faktisk Cummings, havde jeg lagt op til en parallel imellem Les Paul/Mary Ford og så Jørgen og Grethe Ingmann, men jeg strandede på manglen på gode YouTube klip for sidstnævnte par.

  7. Ellers fin idé - oplagt!

  8. Den Freberg, som der bliver suppleret med, er meget morsom, men misser lidt pointen med at Les Paul swinger. Læg mærke til at man endnu ikke har opfundet en synthesizer lyd, der siger som en swing-guitar (og som desuden kan få det til "gynge").

    Ud over evnen til at få mest muligt ud af "tre akkorder", som man siger, så er der to yderligere lighedspunkter mellem Les Paul og Ingmann, som må have haft Les Paul som forbillede til nogle af sine bedste tidligere ting: lyden af el-guitaren er den Gibson-forstærker-lyden, den er underlig overtonefattig, men dog ren, og så brugte de begge dubbing i dobbelt hastighed, hvorved guitarens 3 oktaver bliver til 4 (ellers mangler der lidt i toppen).

    Clapton og andre står ofte river i de højeste toner helt oppe i den ende af guitarens gribebræt, hvor mikrofonerne sidder(det svarer til det høje c for en sanger) men Les Paul spiller i klippet ikke helt op på de sidste toner.

    Hans teknik er forrygende, selv om der er dubbing (trick) så er den lille solo i midten rigtig skønt spillet - uden tøven, men kroppen som instrument.

    Men film-klippet er nok optaget efter lyden, ikke at det generer mig, men man kan godt se at han ikke spiller rigtigt, synes jeg (nu må jeg lige kontrollere).

    Freberg lyder som den vanvittige kobjældevirtuos "Spike Jones" - er det ikke den samme person i en anden ham?

  9. Cool video :)

    Hilsen

    Lauge
    http://italienskrestaurantkøbenhavn.dk/

Skriv en kommentar