Inspiration for tænksomme mænd

I mange år har Mrs. Cummings haft Sarah Ban Breathnachs bog Naturlig overflod stående i reolen. Den indeholder 366 tekster 'til inspiration og glæde' – én til hver dag i året (skudår inklusive), og hvem kan ikke have brug for det? Men når jeg har sneget mig til at kigge i bogen og fx fået anvisninger på, hvordan man skaber et hyggeligt tilflugtssted i hjemmet med blomstrede puder og lavendelduft, har jeg unægtelig følt mig som en, der er kommet til en forkert fest og ærgret mig over, at det åbenbart kun er kvinder, der skal inspireres og glædes.

Touchstones: A Book of Daily Meditations for Men Nu viser det sig, at det heller ikke er tilfældet. Jeg har lige været på genbrugspladsen for aflevere et læs bøger, der var blevet udstødt af reolen og dermed til overs, og her blev mit blik magnetisk draget mod en lille, uanselig bog, der må have lidt samme skæbne som mine bøger, blot i et andet hjem: Touchstones: A Book of Daily Meditations for Men. Den fandt hurtigt vej til inderlommen og blev hjemsmuglet uset. Konceptet er det samme som hos Breathnach: en opbyggelig tekst til hver dag i året, som man kan tygge på og bruge eller kassere, som man har lyst.

Jeg skyndte mig selvfølgelig at slå op på 10. februar, hvor jeg – frit oversat – kunne læse:

I begynderens hoved er der mange muligheder, men i ekspertens er der få – Shunryu Suzuki.
Herefter en længere uddybning af citatet, og til sidst dagens gode forsæt:
I dag vil jeg påskønne min sårbarhed. Den holder mig åndeligt i live og får mig til at vokse.
Det hele lyder betydelig bedre og mere spiseligt på engelsk (dvs. amerikansk), og hvis man springer de mest pietistiske passager over, er der mange gode eksistentielle overvejelser til en tænksom stund.

Jeg opdagede for resten, at dagens tekst – også den lange, som jeg sprang over – hver dag står at læse på forlagets hjemmeside, så det er ikke nødvendigt at klunse sig til al visdommen, sådan som jeg har gjort.

Og nu kan Mrs. Cummings have sin bog helt for sig selv.

Kategori: . Bookmark permalink.

9 Kommentarer til Inspiration for tænksomme mænd

  1. 'Naturlig overflod' er en af mine absolutte yndlingsbøger - også selv om Gowings neden under taler godt for 'Bil-bibelen'. Herligt at læse, at der nu er en pendant for mænd af min yndlingsbog :-)

  2. @Madame: Og mandebogen er oven i købet meget mere handy end kvindebiblen :-)

  3. Jeg er sikker på at Mrs. Cummings nu er en meget lykkelig og glad kvinde, nu kan hun have sin egen bog helt for sig selv.. :-)

  4. Netop Inge, og jeg er specielt imponeret over at Cummings fik smuglet bogen hjem uset. Man ville da ellers tro, at Mrs. Cummings måske også ville finde den interessant...

  5. Iøvrigt Cummings, ham der Suzuki er han i familie med - du ved....?

  6. @Inge: Den slags er jo ingen selvfølge, når man har givet hinanden ord på, at man deler bog og seng, eller hvad det hedder...

  7. @Gowings: Igen bliver jeg dig svar skyldig, men jeg tvivler på, at hr. Suzuki havde ret meget benzin i blodet, se eventuelt.

  8. Nej, det er vist ikke en "eksplosiv" herre...

  9. hahaha... deler bog og seng, ja selvfølgelig var det, hvad nogen engang eller flere sagde JA til ;-))

Skriv en kommentar