Ål i rejer...

I slutningen af halvfemserne kørte jeg en lørdag eftermiddag på motorringvejen (O3 - for de nysgerrige) rundt om København. Speakeren annoncerede en sang med en gruppe jeg aldrig havde hørt om, og jeg registrerede hverken navn på gruppen eller titlen på nummeret. Jeg skal love for, at jeg vågnede brat op da den her tonede ud af højttalerne i den lille Renault. Da nummeret var slut, lyttede jeg med ørerne slået helt ud for at få fat på de missede informationer om musikken, jeg lige havde hørt. Det lykkedes, og det er blevet til rigtig mange gode musikoplevelser siden.

Bandet har givet koncert et par gange her i landet i Det Kongelige Teater og i Vega, men begge gange er det til min og sønnikes store irritation gået hen over vore hoveder. Det sker ikke igen. Jeg har flere gange oplevet den befriende følelse, også når der dannes vand i øjenkrogen, af at sangene, på trods af at musikken også lader sig inspirere af nye strømninger, fremføres af en jævnaldrende herre - og at disse ofte omhandler emner af en vis tyngde, og rummer en del livserfaring.


At manden, Mark Oliver Everett, the E, der dannede gruppen Eels og er den eneste gennemgående figur i bandets udgivelser, også har god humor, er ikke at foragte, vel?

Kategori: . Bookmark permalink.

4 Kommentarer til Ål i rejer...

 1. Peter Pedal

  Eels har vist samplet eller håndspillet beatet fra denne perle:

  http://www.youtube.com/watch?v=51TpevwSs5s

 2. Unter uns: når jeg somme tider sniger mig til at høre Things The Grandchildren Should Know, sørger jeg altid for at være i enrum.

 3. Jeg har lige hørt nummeret, og hvor er det dog smukt - en rigtig ørehænger! Jeg kendte ikke gruppen Eels, men nu vil finde ud af mere om dem og lytte til, hvad de ellers har begået.

 4. Tjah, Peter Pedal, det var ikke lige faldet mig ind. Men mon ikke det er svært at lave ørehængere, der ikke på en eller anden måde minder om noget der er lavet tidligere. Tak for lyttet iøvrigt - en sand klassiker!

  Vi skal bare være stolte af at vi kan bevæges, kære Cummings. Og vi har alderen til at være ligeglade :)

  Madame, du bliver ikke skuffet. Jeg er næsten helt misundelig på di,g over hvor meget du har til gode :)

Skriv en kommentar