Låge nr. 31: På kanten af afgrunden

Gowings kan tage sig selv i at tænke på firserne som mulighedernes årti. Fattigfirserne. Det siger noget om den tid, vi lever i nu.

Jeg føler med de unge, der under visionsløse, talentløse og ubegavede politikeres åg må navigere i hajfyldt farvand for at stable en meningsfuld fremtid på benene - på trods - og ikke med den til enhver tid siddende regerings hjælp.

Jeg føler med os alle, at vi skal trækkes med en debat, der handler om, hvordan vi kan undgå flygtninge fra en krig, som vi selv deltager i. Jeg tror ikke på, at danskerne er så små. Jeg tror Christiansborg er gået i selvsving. Man fornemmer det, når man lytter til den gruppe af politikere, der har sagt nej tak til genvalg. Når man lytter til folketingets formand. Det er gået grassat. Debatten på Christiansborg er blevet afkoblet fra det omgivende samfund.

Jeg føler med de arbejdsløse, som skal se sig selv svinet til i primitive underholdningsprogrammer i DR. Public service TV forvandlet til et Colosseum. Gladiatorer i form af arbejdsløse midaldrende, der udstilles som dovne tumper til spot for befolkningen, fordi de ikke kan ligge på knæ og plukke jordbær en hel arbejdsdag. Eller fordi de ikke kan ordne et hotelværelse på fem minutter. Altsammen i konkurrence med tyveårige polakker. Hvor åndsvagt kan det blive.

Jeg føler med alle, der er udsat for det idiotiske kontroltyrani, som dræber al initiativ i det offentlige og dræber gode ideer i det private.

Hvordan er vi blevet så afstumpede, bare fordi vi materielt og på alle andre måder har fået det bedre siden 1980. Skal vi have kartoffelkur og tyve procents arbejdsløshed, før vi får klarsynet tilbage? Poul Schlüter var visionær ved siden af Helle, Lars og alle de andre klovnerøve. Tænk at det skulle komme dertil, at man skulle sige det højt.

Det er godt gjort.

Gnavpotterier nok. Nu ifører vi os selvbinderen og slutter året med et billede, fra da jeg besøgte Cummings og frue anden juledag. Vi ønsker hermed at udtrykke vore bedste håb for det nye år. Og i firsernes ånd ser vi frem til, at vi næste år er kommet et skridt videre...



Godt nytår,

Cummings og Gowings


Kategori: ,. Bookmark permalink.

15 Kommentarer til Låge nr. 31: På kanten af afgrunden

  1. Hep-hep! Hep-hep! Vel vrisset.

  2. Gedignt gnavpotteri har ind imellem både sin plads og sin særlige charme. Må desværre (man vil så nødig slås i hartkorn med sure gamle mænd) erklære mig overvejende enig. Man forledes næsten til at citere Buster Larsen: 'Lorteland'.
    Godt nytår!

  3. Takker, Eric!

    Ja, gamle Buster Larsen skulle bare vide, hvad vi må døje med idag. Hvis det ikke var fordi, jeg lige kom i tanker om 'Selvsving' på P1, så ville jeg have sagt, at det ikke engang var værd at lave satire over...

  4. - Og godt nytår iøvrigt, begge to...

  5. Rigtig godt nytår begge to. Ja, lad os håbe på fremgang - det kan da dårligt blive meget værre... hmmm.

  6. Vi krydser fingre, Mia. Og godt nytår igen.

  7. Måske skal man ikke ønske fremgang i bogstavelig forstand, hvis man står på kanten af afgrunden ...

  8. Jeg synes, Cummings har en pointe. Man ønsker sig snarere et tilbageskridt til tidligere tiders dyder og værdier.

    Jeg håber sådan at i får ret i, at det kun kan blive bedre. Desværre tror jeg, ar det bliver meget værre, før det bliver godt igen.
    Marine Le Pen står til at blive præsident i Frankrig, Tulle til at blive de facto leder i Danmark og i Tyskland vokser "Pegida" bevægelsen. I Sachsen går 15 -17000 ganske almindelige arbejder- og middelklasseborgere i demonstration mod delstatens 0,2 % muslimske indbyggere, som får skylden for lave pensioner, uduelige politikere og presse og snart sagt ethvert tænkeligt samfundsproblem. Det er det uhyggeligste jeg nogensinde har set i mit liv. For pludselig opdager man, at det eneste som skal til for at krystalnatten genopføres, er brosten i hånden, skråremme og en stærk, karismatisk leder. Lad os håbe, at Bernd Lucke fra AFD ikke er den mand. Gud hjælpe os, hvis han er, for ingen anden kan.

    Godt nytår.

  9. Henriette, i firserne, som du må have oplevet i en noget yngre alder end Cummings og jeg, havde man et udtryk:"I går stod vi ved afgrundens rand, i dag er vi kommet et skridt videre". :)

    Jeg deler i den grad din bekymring. Men jeg er ret usikker på den løsning man har valgt i Stockholm, imens moskeerne brænder i Malmö.

    Og godt nytår til dig, Henriette.

  10. Gowings, jeg er født i 1968 og flyttede hjemmefra i '86, så jeg har vel været ung i '80'erne, altså efter det gammeldags ungdomsbegreb. Udtrykket om afgrunden kendte jeg ikke, men husker punkernes: Du har ikke en chance - tag den! :-)

    Præcis som jeg skrev den sidste kommentar, kom den første artikel i Berliner Zeitung om, at unge indvandrere var blevet angrebet med køller og knive, mens Pegida-demonstranter i Dresden klappede bifaldende.

    Det hjælper ikke at Merkel taler dunder og fordømmer i sin nytårstale, eller at Domprovsten i Köln symbolsk lader belysningen på byens Domkirke slukke, mens småfascisterne demonstrerer, uanset hvor sympatiske de begge nu engang er. Det hjælper heller ikke, at lukke ørerne og øjnene i Stockholm, mens moskeerne brænder i Malmø. Til gengæld tror jeg heller ikke, Thornings vej er den rigtige.

    Det eneste, som kan hjælpe, er at forandre den politik, som har frataget de europæiske befolkninger deres sociale tryghed og i mange tilfælde levebrød.

  11. I virkeligheden vel essensen af socialdemokratisk tankegods. Herhjemme skulle vi så per definition have den rigtige regering til at gå i rette med den skæve udvikling. Det var vi vel også en del, der stadig troede på, selvom Margrethe & Co sad med i tårnet.

    Nu er vi så blevet klogere og ved at samfundets sammenhængskraft ikke rigtig for alvor optager sindende på Christiansborg. Og slet ikke socialdemokraterne, der tydeligvis ikke kan se skoven for bare af træer.

  12. Vi to kan nok ikke blive meget uenige, Hr Gowings!

    Vi må holde hovedet koldt og hjertet varmt, det hele er jo trods alt ikke tabt endnu! :-)

    ( men nu er sociologen Ulrich Bech saftsuseme også død: http://politiken.dk/navne/doedsfald/ECE2500812/en-mestertaenker-er-doed/

  13. Nej, det her er ved at udvikle sig til et 'safe space' - nyt ord jeg lærte i juledagene. :)

    Og ja, jeg så godt imorges, at Ulrich Bech var død nytårsdag. Jeg kan ikke sige, at jeg ved eller vidste meget om ham, men fra artiklen i Information kan jeg konstatere, at han har haft indflydelse på mig. Man kunne frygte, at hans død er helt symbolsk for det nuværende Europa.

    (...Jeg vender blikket ligeså forsigtigt, så ingen ser det, mod Grækenland...)

  14. Det er en fornøjelse at læse.
    Jeg er også mest glad for gamle nyheder.
    Godt nytår.

  15. Jeg skulle lige til at sige:"Og så kan man pakke fisk ind i dem efter læsning". Men der er tiden løbet fra os....

    Godt nytår til dig, Donald.

Skriv en kommentar