I dette øjeblik meddeles det...


- Og imorgen starter de lyse nætter...

Kategori: ,. Bookmark permalink.

11 Kommentarer til I dette øjeblik meddeles det...

 1. Gowings altså. I dag hedder det "breaking news" og gentages mindst en gang i timen i mindst 24 timer.

 2. Jeg synes jeg havde svaret her, Eric. Noget i retning af "jeg ved det godt, Eric. Men i dagens anledning..."

  Underligt - det er som om der er spøgelser på siden...

 3. Jeg huskede det. Og jeg ved at 8.Maj overgav Berlins soldater sig, endelig, langt om længe. Det fortjener også et lys.

 4. Så var vi to, Donald :)

 5. Peter Pedal

  I øvrigt: Er det ikke vidunderligt som historien får mindre og mindre betydning efterhånden som vi kommer længere og længere ind i Fremtidssamfundet?

  Det er som om nutiden og fremtiden betyder mere - efterhånden som Udviklingen går hurtigere og skrider fremad, ikke sandt?

  Ung må verden stadig være, og en del af historien er super-relevant i nutiden...men andre dele af historien...kan vi vel bare glemme og koncentrere os om noget vigtigt, ikke?

 6. - Eller er det bare fordi vi synes vi er for kloge i forhold til tidligere generationer, nu vi har været på Månen, er på vej mod Mars og har skabt den bærbare PC, iPad'en og iPhonen?

 7. Peter Pedal

  Det er jeg ikke klog nok til at svare på.

  Jeg påberåber mig uduelighed.

 8. Historieløshed er den gode fremtids værste fjende.
  Da vi flyttede ind på gården i 1982 var der lys i næsten alle vinduer 4. maj om aftenen. I år var vi vist de eneste, som fulgte den tradition.

  Særligt lyset i Gamle Ernas hus savnedes i år. Hun er død nu og de nyindflyttede kender end ikke Ernas mands historie.
  Han var tysk født, havde stadig tysk statsborgerskab april '45, og blev derfor tvangsudskrevet selvom han var dansk gift, boede her i landsbyen og havde 2 børn. Overlevede 5 års tysk militærtjeneste og vendte tilbage til familien.
  Dér blev lysene aldrig glemt!

 9. Det er historier som denne, der stadig giver indhold til det at sætte lys i Vinduet. Og hvem ved, måske nye generationer kan lægge nye ting i traditionen og samtidig vide, hvad denne er rundet af?

  De nye ejere af Gamle Ernas hus kunne måske have glæde af, at du fortalte dem historien? For mig ville det øge glæden ved mit hus at kende dets historie.

  Tak for historien, Farmer.

 10. Peter Pedal

  Jeg har gået til masser af historieforlæsninger. Historien er rigtig god til en hel masse i nutiden og fremtiden, og uden den ville vi begå en masse brølere.

  Men hvorfor skal historien altid handle om krig og andre super-nederen og usexede passager i fortiden?

 11. Krigshistorie fylder måske mere i hovedet - historiemæssigt - på generationer der ikke har oplevet krigen end hos dem der har?

  Du skulle læse Ernst Jünger 'I stålstormen' fremragende oversat fra tysk.

Skriv en kommentar